Calus Visbye, der netop har sagt farvel til tiden som formand for Smukfest, er den, der fremover skal hente rockens verdensnavne til Horsens.

Calus Visbye, der netop har sagt farvel til tiden som formand for Smukfest, er den, der fremover skal hente rockens verdensnavne til Horsens.

Smukfest-formand sætter sig i direktørstolen hos Horsens & Friends

Claus Visbye sætter sig 1. januar i direktør-stolen i selskabet, der har hentet størsteparten af rockens verdensnavne til Horsens

Når 2017 bliver til 2018, forlader Frank Panduro jobbet som direktør for Horsens & Friends - og overlader pladsen til den tidligere Smukfest formand for Claus Visbye.
 
Frank Panduro har gennem den sidste snes år hentet en imponerende række af musikkens helt store navne til Horsens. Han siger da også farvel med vemod.
 
"Men det handler om rettidig omhu. Horsens & Friends kan ikke få bedre direktør end Claus Visbye, og det var nu, vi kunne kapre ham. Vi får den optimale løsning, og det skal jeg ikke stå i vejen for," siger Frank Panduro i en pressemeddelelse.
43-årige Claus Visbye har de seneste ni år været formand for Smukfest. I marts meldte han ud, at han ville søge nye udfordringer og derfor fratræder 1. september. En udmelding, der straks fik Frank Panduro til at reagere.

"Claus sendte en mail ud til venner og bekendte, som blandt andet havnede i min mailboks. Jeg behøvede ikke at tænke mig om i mange minutter, inden jeg svarede tilbage: Kære Claus, så skal du være direktør for Horsens & Friends, og jeg er jublende lykkelig for, at han er med på ideen," understreger Frank Panduro.
 
Han havde egentlig regnet med at tage endnu et par år hos Horsens & Friends, blandt andet ”fordi jeg har en drøngod bestyrelse”, som han siger.
 
Men med Claus Visbyes udmelding opstod en mulighed, Frank Panduro ikke kunne sidde overhørig.
 
"Jeg har altid beundret, hvad han har gjort på Smukfest. Derfra kender han musikbranchen og har det nødvendige netværk. Samtidig ved jeg, at Claus har hele Horsens-historien med i rygsækken."

Kender branchen som få

Claus Visbye voksede op i Horsens. Tilbage i 90'erne, da Frank Panduro var direktør for Horsens Ny Teater, fik Claus en elevplads i huset. Med sin kontoruddannelse på plads drog han ud i verden og har arbejdet med kultur lige siden.
 
De seneste 17 år har Claus Visbye været en del af ledelsen bag Smukfest i Skanderborg, landets næststørste festival, som hvert år i august trækker mere end 30.000 musik- og festglade danskere til den østjyske by, og som gennem tiden har præsenteret nogle af musikscenens helt store navne.
 
Claus Visbye har været med til det meste, og han kender gamet i branchen som få.
 
"Alligevel skulle jeg lige tænke mig om, da jeg fik mailen fra Frank, for jeg kan finde mange gode grunde til ikke at søge hans stilling. Blandt andet ved jeg, hvor meget der skal til for at hente den stjernerække af navne til Horsens, som han har gjort, siger han og fortsætter:
 
"Men samtidig er der er unikt sammenhold i Horsens, og byen har opbygget en fantastisk erfaring med de store produktioner. Derfor var tilbuddet en udfordring, jeg ikke kunne lade ligge – plus at det er en ære at få lov til at bære byens og Franks værk videre."

Nyt blod må til

 
Niels Christian Leth Nielsen, formand for Horsens & Friends bestyrelse, lægger ikke skjul på, at han og bestyrelsen er kede af Frank Panduros beslutning.
 
"På den anden side har vi forståelse for, at Frank efter så mange år på først Horsens Ny Teater og siden hos Horsens & Friends har nået et mætningspunkt. Der er en kolossal og stigende konkurrence om de store navne, og vi kan forstå på Frank, at han føler, der nu må nyt blod til, hvis vi fortsat skal lykkes med at bringe Horsens på landkortet."
 
Niels Christian Leth Nielsen kalder det i samme åndedrag ”et scoop”, at netop Claus Visbye har sagt ja til at tage over:
 
"Det er en rigtig god løsning. Claus har gennem alle årene fulgt med i, hvad der sker i Horsens, og det er min fornemmelse, at nok går han ydmygt til opgaven, men han ser samtidig nogle spændende udfordringer."


Horsens’ borgmester Peter Sørensen roser Horsens & Friends bestyrelse for med ansættelsen af Claus Visbye at kigge fremad og fastholde det høje ambitionsniveau, der kendetegner Horsens.


"Claus kender jo om nogen Horsens. Samtidig har han et netværk, der rækker imponerende langt ud i verden. Så jeg tror på – og det gør sponsorerne også, fornemmer jeg – at han kan fastholde niveauet og måske endda lægge endnu et lag på i den mangfoldighed af tilbud, som Horsens har," konstaterer han.

null

Publiceret 01 September 2017 11:45