Hvem skal sørge for at få en urinprøve frem til lægen? De pårørende eller plejecentrene?

Hvem skal sørge for at få en urinprøve frem til lægen? De pårørende eller plejecentrene?

DEBAT:

DF bakker ikke op om retningslinjerne for aflevering af urinprøver

Af Martin Frausing Poulsen og John Haarup Laursen, byrådsmedlemmer for Dansk Folkeparti i Skanderborg

I Dansk Folkeparti står vi uforstående overfor at Venstres- og Socialdemokratiets medlemmer af Socialudvalget bakker op om retningslinjerne for aflevering af urinprøver (Læs: www.skanderborg.dk/2017/august/udvalg-bakker-op-om-retningslinjer-for-aflevering-af-urinproever)

Socialudvalget giver blandt andet som begrundelse: ”De nuværende retningslinjer – der gælder både i hjemmeplejen og på plejecentre - er, kort fortalt, at det er borgerens ansvar at sørge for transport af urinprøver og lignende prøver til praktiserende læge. Hvis borgeren ikke selv eller ved hjælp af familie og venner har mulighed for at få afleveret urinprøven hos sin læge, træder personalet til og hjælper med forsendelsen.”

I Dansk Folkeparti finder vi det helt urimeligt, at blandt andet ”postnummeret” er med til at definere hvilken service, man kan forvente af kommunen. Det må forventeligt være en opgave af begrænset omfang, som man bør kunne finde tid til i det enkelte plejedistrikt (hvorved så der så f. eks. heller ikke er forskellig service fra det ene plejehjem til det andet). Vi har i Dansk Folkeparti forståelse for, at der skal tilføres ekstra midler til formålet. Dem vil vi gerne være med til at finde.

I blandt andet Hedensted og Odder Kommuner kan man godt finde ud af at aflevere urinprøverne for borgerne – så burde man også kunne det i Skanderborg Kommune. I Dansk Folkeparti har vi – endnu engang – bedt om en beregning, der viser, hvad det koster at hjælpe de berørte borgere.

”Et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svageste” - og med de nuværende retningslinjer in mente, må man bare sige, at det ser rigtig skidt ud i Skanderborg Kommune!


Publiceret 18 August 2017 14:00