Hos PureGreen finder du flere hundrede forskellige miljørigtige bæredygtige og økologiske varer. Nyt et en serie husholdningsprodukter, hvor emballagen er komposterbar. Arkivfoto

Hos PureGreen finder du flere hundrede forskellige miljørigtige bæredygtige og økologiske varer. Nyt et en serie husholdningsprodukter, hvor emballagen er komposterbar. Arkivfoto

Værdig i Ry er først med ny serie husholdningsprodukter med komposterbar emballage

I forbindelse med Ry by Night 25. august præsenterer Helle kloster fra Pure Green, der er del af den bæredygtige og deleøkonomiske fusions butik Værdig i Ry, en ny serie husholdningsprodukter, der både er biologisk nedbrydelige, og samtidig også er pakket i komposterbar emballage.
 
Serien er fra det familieejede firma Mulieres, der er gået hele vejen og har pakket sine produkter i 100 procent genanvendt karton, der samtidig er fuldstændig komposterbart. 
 
Historien bag Mulieres er, at grundlæggerne manglede allergivenlige husholdningsprodukter til deres nyfødte barn, der var plaget af udslæt. Svaret fandtes i gamle opskrifter, og produkterne er i dag baseret på noget så simpelt som olivenolie.
 
“Det er en sund tendens, at der bliver tænkt mere og mere i nedbrydeligt øko-emballage. Mulieres' produkter er fyldt på genanvendt karton, og det sender et flot og sympatisk signal fra vores hylder. De nye husholdningsprodukter passer rigtig godt ind i vores sortiment, og mange af vores kunder ønsker netop produkter, der er fri af kemikalier,” siger Helle Kloster fra Pure Green i en pressemeddelelse. 
 
Den nye serie fra Mulieres går nye, miljøvenlige veje på flere måder. Ikke alene er både emballage og indhold biologisk nedbrydeligt, de koncentrerede rengøringsmidler er også så universelle, at de kan erstatte de fleste af hjemmets øvrige husholdningsmidler og dermed nedbringe forbrug og spild.
 
Ifølge Mulieres er anvendelsesmulighederne nærmest uendelige: Opvask i hånden, ovne og grill, gulv- og vinduesvask, rengøring af toiletter og badeværelser. I kraft af sin miljøvenlige natur kan blandingen også bruges fortyndet som plantespray eller endda til rengøring af intimprodukter som eksempelvis ganebøjle.
 
Vaskemidlet fra Mulieres er på samme måde biologisk nedbrydeligt og vasker rent ved alle temperaturer fra 30 til 90 grader og anvendes til alle typer tøj. De naturlige egenskaber overflødiggør brug af skyllemiddel – til sammen igen en kraftig reduktion af nødvendige husholdningsmidler i hjemmet.
 
-bo

Sådan ser den nye bæredygtige husholdningsserie ud. Pressefoto

Sådan ser den nye bæredygtige husholdningsserie ud. Pressefoto

null

Publiceret 16 August 2017 16:00