Spor efter ubudne gæster lukker produktionskøkken i Skanderborg midlertidigt

Der er fundet spor efter skadedyr i produktionskøkkenet på Plejecentret Søkilde i Ry

Tirsdag morgen fandt personalet på Søkilde spor efter ubudne gæster på det lager, hvor fødevarerne opbevares. Fødevarestyrelsen blev straks tilkaldt, og køkkenet er nu lukket de næste 48 timer for desinficering og forebyggelse, som reglerne foreskriver.
 
Samtidig destrueres den mad, som er produceret i tidsrummet mellem den 25. og 27. juli, og den mad, der er bragt ud til hjemmeboende pensionister tidligere i dag bliver tilbagekaldt og erstattet med nyt mad, som ekspresleveres fra kommunens leverandør.
 
"Der er ikke fundet tegn på, at skadedyrene har forsøgt at spise af de madvarer, der er opbevaret på lageret. Alligevel bliver alle madvarer destrueret og tilbagekaldt for en sikkerheds skyld. Lige nu er vi i gang med at kontakte alle ældre, der har modtaget mad tidligere i dag," fortæller mad- og måltidschef Conny Rønnov, i en pressemeddelelse. 
 

Nødberedskab de næste par dage

Produktionskøkkenet på Søkilde leverer mad til kommunens 11 plejecentre og en del hjemmeboende borgere. Derfor arbejder køkkenpersonalet nu på højtryk for at løse udfordringerne.
 
"Vi er i fuld gang med at skaffe nye madvarer og finde egnede faciliteter på vores øvrige plejecentre, hvor vi kan tilberede maden. Vi kommer formentlig til at afvige fra den planlagte menu, men vi skal nok sørge for at der fortsat leveres god og sund mad til vores ældre," fortæller Conny Rønnov.
 
I alt 650 personer får mad leveret fra køkkenet på Søkilde. Ashb

null

Publiceret 01 August 2017 20:00