Nye motorvejsskilte skal tiltrække flere turister til Skanderborg

Tre store motorvejsskilte ved afkørslerne omkring Skanderborg skal trække flere turister til Himmelbjerget, Søhøjlandet og Ejer Bjerge.
 
Vejdirektoratet har netop godkendt en ansøgning fra Skanderborg Kommune, VisitSkanderborg og Museum Skanderborg om at etablere skilte til de tre seværdigheder ved Østjyske Motorvej.
 
“Det er helt i tråd med kommunens særlige turismeudvalgs anbefalinger. Skanderborg Kommune fokuserer på Søhøjlandet – under åben himmel. Søhøjlandet byder på både vilde og varierede naturområder. Her er fantastiske muligheder for outdoor-oplevelser, som moderne turister værdsætter meget højt. Skiltene er med til at sikre Søhøjlandet stor synlighed og præsentere det som et oplevelseslandskab,” siger borgmester Jørgen Gaarde i en pressemeddelelse.
 
Afgørelsen vækker også glæde i Dansk Kyst- og Naturturisme.
 
“Vejdirektoratet sikrer med den nye skiltning på fin vis en effektuering af initiativet i den Nationale strategi for dansk turisme om 'Bedre adgang til skiltning i det åbne landskab'. I Skanderborg har man prioriteret skiltning af naturattraktioner og oplevelser. Det går efter vores vurdering fint i spænd med den positionering og det brand, man forsøger at opbygge generelt i sin turismekommunikation. Særligt spændende er skiltningen af Søhøjlandet som et sammenhængende oplevelseslandskab, og jeg ser frem at følge udviklingen i gæstetilstrømningen på denne baggrund,” siger direktør Jens Hausted.
 
Ifølge Vejdirektoratets trafikmålinger kører der til hverdag godt 60.000 køretøjer i gennemsnit på strækningen mellem frakørsel 52 og 54. De nye skilte bliver formentlig opsat inden turistsæsonen topper.Fakta om de tre attraktioner

Himmelbjerget er med et besøgstal op mod 400.000 om året et af landets største turistattraktioner. Tårnet på toppen er rejst som et minde over Grundlovens giver, Kong Frederik den Syvende. Fra tårnets top kan man nyde udsigten over Søhøjlandet. På Himmelbjerget kommer mennesker fra alverdens lande for at opleve landskabet, demokrati-fortællingerne, underholdningen og hotellet/boderne.
 
Allerede i forbindelse med forsøgsordningen fik bjerget et skilt ved frakørsel 52 mod Ry i sydgående retning. Men det andet skilt i nordgående retning står helt nede ved frakørsel 55 Horsens Nord. Her er slagteriet Danish Crown det første turisten møder, hvorefter der er 27 km til Himmelbjerget. Denne forvirring retter Vejdirektoratet nu op på, når Transportministeriet dispenserer for opstilling ved frakørsel 52
 
Som noget nyt er skiltning til Søhøjlandet godkendt som et unikt sammenhængende landskab – både kulturhistorisk og naturmæssigt. Gudenåen, søerne, de vidtstrakte skove, klostrene og de mange høje bakker skaber tilsammen et attraktivt oplevelseslandskab.
 
Området inviterer til både friluftsliv og outdoor-aktiviteter, læring og mindfulness. Overalt er mulighederne for udfoldelse formidlet i et enkelt koncept på dansk, engelsk og tysk.
 
Når Ejer Bjerge også får skilte, er det fordi Kulturministeriets Stednavneudvalg har navngivet området, der i 2013 blev udpeget som national seværdighed. Ejer Bjerge udgør et unikt højdedrag på 5-600 ha mindst 140 meter over havet. Møllehøj (på 170,86 meter), Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj er Danmarks tre højeste punkter. Fra tårnet på Ejer Bavnehøj er der udsigt over hele Østjylland til Himmelbjerget, Lillebælt og Samsø. I Ejer Bjerge er der parkeringspladser, informationstavler om natur- og kulturhistoriske emner og opholdsfaciliteter.

Publiceret 10 July 2017 07:00