DEBAT:

Der er så meget kvinder ikke forstår...

Af Kirsten Juhl, Christinedahlsvej 38, 8464 Galten

Der er så meget kvinder ikke forstår! Der er så meget jeg ikke forstår. Jeg kan ikke forstå, at det skal være så svært for vores politikker at vedtage, at der skal laves en lokalplan.
 
Er der noget (en motorsportsbane) der skal luske igennem? Er der nogen, der har lovet noget? Er der nogle oplysninger, jeg mangler, der kan hjælpe mig med at forstå? Jeg forstår ikke, at en larmede motorsportsbane ikke kræver en lokalplan, når en 'stille' golfbane gør.
 
Jeg forstår ikke, at ansøgningen skal behandles forfra og at man så ikke bruger de indsigelser, der er modtaget, men at folk skal skrive nye indsigelser og måske/måske ikke bliver det annonceret med en indsigelsesfrist igen.
 
Jeg kan ikke forstå, at økonomiudvalget sender ansøgningen tilbage til miljø og planudvalget for at der igen skal tages stilling til landzone eller lokalplan.
 
Der er jo ingen tvivl om, hvad Wedelslund Gods i fremtiden gerne vil opnå med banen, man kan bare se på den første ansøgning. Jeg kan ikke forstå, at man kan overveje en landzone tilladelse til en motorsportsbanen, hvor det er en forvaltningssag og ikke en politisk beslutning, når der søges om udvidelse af løbsdage og træningsdage.
 
En lokalplan vil sikre, at alle bliver hørt og at der politisk tages stilling til om der vil tillades flere løbsdage og tilføres træningsdage.
 
Jeg forstår ikke, hvordan de tal godsejeren oplyser, kan ændre sig løbende. Til informationsmøde på godset, skulle der bruges 300 frivillige fra foreningerne ved hvert arrangement.
 
I radioen d. 16/5, var det steget til 400. Lyden der rammer Galten blev oplyst til 53-58db på mødet, i radioen var det nu pludseligt under 50db? Og i den næstsidste ansøgning skal han bruge 1.000 frivillige, dog incl. Kører. Hvad skal vi regne med og tro på?
 
Jeg forstår ikke, at den lille smule skønne natur vi har her i den nordlige del af kommunen, skal ødelægges af en motorsportsbane. Der er netop brugt, rigtigt mange penge på at genetablere området.
 
Jeg forstår ikke, at en motocrossbane i Odense, som larmer langt mindre, bliver lavet med en lokalplan og at de skal lave 10-12 meter høje støjvolde. Jeg forstår ikke, at vi her i kommunen ikke samler de støjende aktiviteter, som planloven anbefaler og som Odense har gjort med motocross banen ved siden af en motorvej eller ved siden af en skydebane.
 
Jeg forstår ikke, at man på løbsdage vil lade 6500 biler komme om morgen/formiddagen og så kører hjem igen senere på dagen og skabe
trafikkaos og larm, på vores små veje, der ikke er skabt til den mængde trafik. Jeg forstår ikke, at man kan tro det er til lokalsamfundet bedste, se på Resenbro ved Jyllandsringen, der har den ene butik efter den anden måtte dreje nøglen om. Måske endnu hurtigere end ellers, fordi, der ikke er nogen, der vil bo med en racerbane i baghaven.
 
Jeg forstår GODT, at de få tilhængerne der er, bor nord for banen og i læ for larmen, hvor skråningen med banen vender væk fra hvor de bor.
Jeg forstår GODT, at der er mange tilhængere, som bor langt fra banen, hvis I lægger den langt væk fra min baghave, vil jeg også være for banen.
 
Jeg elsker min have og de dejlige sommerdage, jeg har i min have. Skal de ødelægges med unødig støj, jeg vil blive ulykkelig over at miste disse dage.
 
Jeg har talt med en borger, der bor ved spejderhytte i Galten. Hun fortalte, at når der er Veterantræf på Grundlovsdag kan hun ikke være i sin have for larm.
 
Jeg forstår ikke, at man overhoved kan overveje at etablere en motorsportsbane, som er til så stor genere for utroligt mange borgere i området og til fordel for så ekstrem få borgere i området.


Publiceret 23 May 2017 14:00