Anders Ladekarl sagde tak til de to frivillige Anne Lise og Poul. De har været frivillige hos Røde Kors i 25 år. Pressefoto.

Anders Ladekarl sagde tak til de to frivillige Anne Lise og Poul. De har været frivillige hos Røde Kors i 25 år. Pressefoto.

Sådan:

Røde Kors-frivillige i Skanderborg får sjælden hæder for deres store indsats

To frivillige i Røde Kors butikken i Skanderborg blev hædret af Anders Ladekarl

Røde Kors Butikken på Adelgade i Skanderborg har lige haft 25 års jubilæum. Det blev fejret blandt andet ved, at generalsekretæren for Røde Kors, Anders Ladekarl, kom forbi butikken. Han sagde, at man selvfølgelig fejrede Røde Kors Butikkens jubilæum, men også Røde Kors rundt om i hele verden.
 
Det store overskud, de frivillige i butikkerne er med til at generere, er grundlaget for at Røde Kors, blandt andet efter tsunamien i 2004, var i stand til omgående at sende hjælp til ofrene uden først at skulle starte en indsamling for at skaffe økonomi til det.
 
Men uden de frivillige kunne det ikke fungere, sagde generalsekretæren. I Røde Kors Butikken i Skanderborg er der to personer der har været med hele vejen.
 
“Anne Lise og Poul, I har holdt ud i 25 år, og I har været med til at omsætte for otte millioner kroner. I har været med til at gøre hjælpearbejdet muligt, det skal i have en kæmpe kæmpe stor tak for. Samtidig modtager I en nål, som ikke uddeles særligt tit samt et diplom for jeres indsats,” sagde altså Anders Ladekarl.
 
Røde Kors butikken var i de første mange år i Banegårdsgade hvor den i maj 1992 åbnede under navnet “Klædeskabet”. Dengang var der to genbrugsbutikker i Skanderborg. I dag er der syv i byen.

Publiceret 22 May 2017 16:00