’Rygsvømning i lysets land’ er overskriften på maj-udstillingen på Mørdruphus med Marie Drewes. Pressefoto

’Rygsvømning i lysets land’ er overskriften på maj-udstillingen på Mørdruphus med Marie Drewes. Pressefoto

Majudstilling på Møldruphus

I tv-udsendelsen 'Hammerslag' sås i april et hjem fyldt med kunst. En tidligere Århus familie var flyttet fra by til land. Med sig havde de et par af Marie Drewes tidligere købte arbejder. Ophængt nu i familiens nye omgivelser.
 
“Dejligt, var det at se, at kameraet fokuserede på netop disse. Men hvad jeg også så, var min egen udvikling fra dengang til nu - forstørret op på en tv-skærm,” fortæller Marie Drewes.
 
“Det er tydeligt, at jeg er fortsat ud ad den lyse, fjerlette tangent rent koloristisk. Et nærmere kik på de tre lærreder, jeg er ved at færdiggøre, bekræfter det. De bliver præcis så lyse, lette og glade som de barndomssomre, vi alle mener at kunne huske.”
 
Marie Drewes hæfter sig også ved det pudsige i, at den nordiske lyse boligstil og hendes malestil følges så fint, men ganske tilfældigt ad.
 
“Mit publikum og købere er et aldersmæssigt ganske bredt felt, men meget nutidigt orienteret. De lidt ældre købere har ofte erfaret, at deres mere tunge indretning, nu i en mindre bolig, pludseligt behøver et face lift og de ganske unge ser straks mulighederne i samklangen mellem deres ofte lette ting og netop farvevalgene i mine billeder. Kort sagt så har jeg åbenbart har ramt en nerve i tiden og ganske roligt svømmer rygsvømning i samme retning som det, man vel kalder 'det nye nordiske', fortæller Marie Drewes.
 
Men er det blevet lettere for hende at male af den grund?
 
“Langt fra altid. Når jeg uforvarent rammer pangfarverne eller forfalder til 'farveladestilen' går der stadig panik i mig. Der kommer afgjort ikke ro på, før jeg får arbejdet mig væk og atter kommer tørskoet i land – i lysets land,” siger hun.
 
“Der findes et endog meget smukt ordsprog for dette fænomen med at have det allerbedst med smukke farver. Frit oversat lyder det: Smukke ting giver smukke sind.”
 
Maj-udstilling på Højlundvej 26 i Voervadsbro kan besøges alle dage i maj kl. 13-18, dog er mandage og tirsdage 'hviledage'. Fernisering i morgen lørdag 6. maj kl. 14.

 
gs

Publiceret 05 May 2017 16:00