Øm Klosters ruiner og historie danner afsæt og inspiration til den store kunst-konstruktion.

Øm Klosters ruiner og historie danner afsæt og inspiration til den store kunst-konstruktion.

Øm kloster genopstår i pap

Når Øm Kloster genopstår som et kunstværk i pap, er der brug for frivillige hænder i hundredvis

33.594 meter tape, 1.400 papkasser og hundredvis af frivillige skal der til for at skabe det spektakulære kunstværk, som den franske kunster Oliver Grossetête har skabt til Øm Kloster.
 
Kloster-projektet er et del af Aarhus 2017, og folkene i eSCAPE, der står bag eventen, er i fuld gang med at finde frivillige, der har lyst til at deltage i workshops i dagene op til eventen og til selv opbygningen. Mange er allerede involveret, men der er brug for endnu flere, lyder det fra eSCAPE.
 
“Vi vil rigtig gerne høre fra folk, som har lyst til at være med i det fællesskab at skabe et unikt kunstværk og en storslået begivenhed ude omkring ruinerne på Øm. Alle er velkomne, både unge og gamle, enkeltpersoner og grupper. Opgaverne bliver meget konkrete, så det kræver ingen specielle forudsætninger," siger Nina Bangsbo Dissing, projektleder i eSCAPE, i en pressemeddelelse.

Første gang på dansk jord

Alle de frivillige, og arbejdet med at skabe papkasseelementerne og bygningsværket, ledes af et team omkring Olivier Grossetête. Han har lavet sine konstruktioner i hele verden, men det er første gang, det sker på dansk jord.
 
Kunstværket opføres i pap og kommer til at rejse sig majestætiske mere end 17 meter over jorden – præcist som gavlen i kirkens storhedstid gjorde.
 
Arbejdet med at skabe papelementerne sker ved workshops i ugen op mod selve eventet. Lørdag 27. maj stables de mange papkasser oven på hinanden, indtil gavlen sidst på dagen troner over de gamle ruiner. Søndag 28. maj kan gæster opleve monumentet, inden det sidst på dagen væltes.
 
Vil man deltage kan man tilmeldesig via https://skanderborg.nemtilmeld.dk/.srj

Der skal bruges mange hjælpere, når det store kunstværk skal skabes.

Der skal bruges mange hjælpere, når det store kunstværk skal skabes.

Publiceret 05 May 2017 12:00