Maria Temponeras er medlem af Velfærdsalliance Skanderborg, der kæmper for bedre offentlig velfærd. Arkivfoto

Maria Temponeras er medlem af Velfærdsalliance Skanderborg, der kæmper for bedre offentlig velfærd. Arkivfoto

Velfærdsalliance:

Nej til flere offentlige nedskæringer

Landet over demonstrerer folkebevægelsen Velfærdsalliancen 10. maj mod regeringens moderniserings- og effektiviseringsprogram

Velfærdsalliance Skanderborg arrangerer 10. maj klokken 16.00 en gadehappening foran Kulturhuset Skanderborg. Det sker i protest mod regeringens moderniserings- og effektiviseringsprogram.
 
"Regeringen vil have den offentlige velfærd barberet til et absolut minimum. Derfor har regeringen lavet Budgetloven. Den betyder, at kommunernes og regionernes udgifter ikke må stige, selv om der hele tiden kommer flere udgifter til børn, syge, gamle og flygtninge. Derfor bliver servicen løbende dårligere, mens presset på de ansatte vokser," siger Maria Temponerras, byrådsmedlem for Enhedslisten og medlem af Velfærdsalliance Skanderborg.
 
"I kommunerne vil regeringen med moderniserings- og effektiviseringsprogrammet konfiskere yderligere 1,5 milliard kroner over de kommende tre år. Det er penge, der tages direkte fra den borgernære velfærd. Og i regionerne betyder regeringens produktivitetskrav på to procent, at sygehusene hvert år skal levere en produktionsværdi på ca. 1,3 mia. kr. mere end året før– uden at få penge til det. Det lægger et massivt pres på plejepersonalet og forringer behandlingen af den enkelte patient," forklarer hun i en pressemeddelelse til Lokalavisen.
 
Velfærdsalliance.dk  er en folkebevægelse, der voksede frem af modstand mod omprioriteringsbidraget – forløberen for moderniserings- og effektiviseringsprogrammet. Bevægelsen voksende eksplosivt og skabte demonstrationer i 74 kommuner 12. maj 2016.
 
Alliancen fortsætter kampen for den offentlige velfærd. Kravet er, at alle landets lokalpolitikere og regionspolitikere sætter hælene i over for regeringens Budgetlov, over for moderniserings- og effektiviseringsprogrammet i kommunerne og over for produktivitetskravet på to procent på sygehusene.
 

Publiceret 04 May 2017 19:00