Vores køkken er nomineret til den “Økologiske Køkkenrose” Foto: Pressefoto

Vores køkken er nomineret til den “Økologiske Køkkenrose” Foto: Pressefoto

“Vores køkken” er nomineret til økopris

Vores køkken i Skanderborg Kommune er netop blevet indstillet til prisen den ”Økologiske Køkkenrose”

Conny Rønnov og resten af teamet i de fire køkkener i ”Vores køkken” er nomineret til den ”Økologiske Køkkenrose”, lyder det i en pressemeddelelse.
 
Otte køkkener i det danske madland er nominerede til at vinde De Økologiske Køkkenroser. Prisen uddeles til de offentlige køkkener i Danmark, der har gjort en særlig indsats for økologien. En indsats, der både kan smages i maden og opleves i måltidet. Men Køkkenroser er først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil.
 
”For os i juryen handler det altså ikke det om, hvorvidt køkkenet har et guld, sølv eller bronzemærke i økologi. Derimod handler det om den proces, køkkenet har været igennem for at få økologien indført i køkkenet og ikke mindst den indsats, som ligger bag,” siger Andreas Buchhave, chefkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og jurymedlem.
 
De otte nominerede køkkener er derudover alle mestre i at få maden til at passe til de mennesker, der skal spise den.
 
”Fælles for de nominerede er, at det alle er institutioner, hvor arbejdet med økologien ikke står alene, men går hånd i hånd med et stærkt fokus på den gode måltidsoplevelse og maddannelse. Og så er alle de nominerede meget optaget af at anvende gode, friske råvarer i sæson og sikre en god balance mellem grundsmage og teksttur,” siger Andreas Buchhave
 
Juryen kommer på besøg 30. maj klokken 17.00 til 19.00. Vinderne kåres på Landbrug & Fødevarers Fødevaredag 26. september på Hindsgavl Slot på Fyn. Ashb

Publiceret 01 May 2017 18:00