Venstre i Skanderborg tager afstand fra Dansk Folkepartis ønske om at indføre forbud mod religiøs hovedbeklædning for offentligt ansatte. Akrivfoto

Venstre i Skanderborg tager afstand fra Dansk Folkepartis ønske om at indføre forbud mod religiøs hovedbeklædning for offentligt ansatte. Akrivfoto

DEBAT:

Forbud mod religiøs hovedbeklædning for offentligt ansatte?

Venstre i Skanderborg Kommune siger pænt nej til DF’s forslag om forbud mod ”religiøs hovedbeklædning” for offentligt ansatte

Af Anders Rosenstand Laugesen, borgmesterkandidat for Venstre i Skanderborg, Skanderborgvej 76, 8680 Ry

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen har netop den 17. april udtalt til Berlingske: "Når man møder en offentligt ansat, synes vi, at det er meget voldsomt at møde en reklamesøjle for islam."
DF ønsker derfor at indføre et forbud mod ”religiøs hovedbeklædning” for offentligt ansatte. DF lægger ikke skjul på, at forslaget primært stilles for at ramme kvinder med muslimsk tørklæde.
Der er mange ting, staten overhovedet ikke bør blande sig i. Èn af disse er folks påklædning - så længe påklædning vel at mærke ses.
Som Danmarks liberale parti - med hovedfokus (ifølge principprogrammet) på frihed, frisind og fællesskab - må Venstre tage stærkt afstand fra DF's forslag, der må karakteriseres som endnu en upassende hetz mod muslimer.
Endnu en hetz mod muslimer er formentlig det sidste, Danmark har brug for, hvis integrationen skal lykkes bedre i fremtiden, og det skal den. Det er magtpåliggende for alle parter.
Det gælder om, i større grad, at få folk med hovedbeklædning ud på arbejdsmarkedet - ikke væk fra arbejdsmarkedet.
Venstre i Skanderborg Kommune siger pænt nej til DF’s forslag om forbud mod ”religiøs hovedbeklædning” for offentligt ansatte.
 

Publiceret 19 April 2017 20:00