DEBAT:

Kommunen svigter diabetesbørn

Bent Pedersen, Vagtelvej 7, 8660 Skanderborg

Tak til Lokalavisen for at bringe artiklen om Karlas familie, og deres ønske om at kunne bruge glukosemåleren Libre til deres datter.
 
Vi har selv et diabetesbarn på 7 år, og ganske som Karlas familie har vi også fået standardsvaret fra kommunen, hvilket mest af alt består af dårlige undskyldninger og udenomssnak.
 
Det er derfor skuffende at læse en gentagelse af det i Lokalavisen, hvilket ikke mindsker frustrationen af at være kommet i klemme i systemet.
 
Et system der udviser en forbløffende opfindsomhed for at slippe for en udgift - for spørgsmålet om hjælpemiddel kontra behandlingsredskab kan diabetespatienterne ikke bruge til noget som helst. Spørgsmålet er, om systemet, hvis opgave burde være at hjælpe patienterne, dermed ikke har spillet fallit?


Indtil principafgørelsen kommer, har vi valgt selv at hjemkøbe Libre fra Tyskland. Det er en enorm hjælp i hverdagen, og det er svært for os at kunne undvære det som supplement til fingerprikkeren.
 
Det giver en stor indsigt i hvordan forskellige ting påvirker blodsukkeret - det være sig forskellige fødevarer, sport eller sygdom. Med det har vi opnået at kunne regulere vores dreng bedre end vi før har kunnet, og jo bedre reguleret, jo mindre risiko er der for at udvikle en af de mange potentielle følgesygdomme.
 
Når kommunen påstår at der ikke er nogen gevinst i at bruge Libre, så passer det ganske enkelt ikke. Vi vil derfor gerne invitere kommunens ansvarlige til at følge vores dreng i et døgn.
 
Hvis vedkommende ikke kan, så er borgmesteren eller en anden også velkommen i stedet. For det første indebærer det at følge vores dreng i skolen og i SFO, hvor de dygtige ansatte er oplært i at tage vare på ham, hvilket indebærer jævnlige målinger af blodsukker.
 
Efter SFO er der fodboldtræning, hvilket også kræver opsyn og målinger. Målingerne fortsætter vi med derhjemme, hvor vi selvfølgelig serverer aftensmad for kommunens udsendte.
 
Vi har også en ekstra opredt seng, for diabetes holder ikke fri om natten. Efter det døgn er vi sikre på, at selv kommunen vil kunne se gevinsten i Libre.

Publiceret 06 April 2017 15:00