Kabeltromlen gav Palle nyt liv:

Rå møbler af genbrugstræ er et hit

Palle Enggaard Top åbnede i slutningen af 2014 sit møbelværksted i Stilling. Her fremstiller han møbler af genbrug

Af
Af Alexandra Bach

Efter en længere rejse gennem jobs, som aldrig helt var de rigtige for Palle, blev møbelværkstedet på Industrivej 10 stiftet. Det, at blive selvstændig, har været en befrielse for ham, fortæller han. Nu har han fundet vejen til det, han elsker at lave, nemlig at bruge sine hænder og kreativitet til at skabe møbler.
 
“Inden Kabeltromlen var jeg møbelmontør, men jeg har også siddet syv år i Danske Bank. Tal er jeg nogenlunde til, men jeg er stærkt ordblind, og har aldrig rigtig været god til det boglige. Så på den måde, har det været en hel befrielse for mig at få det her sted, så jeg kan bruge mine hænder,” siger Palle på 33-år.

Alle møbler i Palles forretning er lavet af genbrugstræ.

Alle møbler i Palles forretning er lavet af genbrugstræ. "Har jeg noget nyt, kan jeg lige så godt parkere det i hjørnet. Det er overhovedet ikke det, folk er interesserede i," fortæller han.

Fra deltid til levebrød

I starten kørte Palle sin virksomhed ved siden af fuldtidsjobbet, men drømmen om at blive selvstændig og leve af det, gik hurtig i opfyldelse.
 
“Jeg startede med at stå i mine forældres have og lave kabeltromleborde, og så solgte jeg dem på Den Blå Avis. På ingen tid eksploderede det,” siger han og fortsætter:
 
“Pludselig havde jeg 80-100 timer om ugen, og det fungerede ikke. På den måde gik drømmen om at blive selvstændig, i opfyldelse,” fortæller han.

At finde hjem

Selvom rejsen mod drømmen har taget nogle år, har Palle altid haft en interesse i at bruge hænderne, men han har bare ikke vidst, hvad han skulle bruge det til forretningsmæssigt.
 
“Jeg har nok altid været fascineret af træmaterialer. Da jeg var mindre, var der en sjov episode fra SFO. Vi gik nogle gange op i sløjdlokalet, men det var ikke hver gang, man måtte komme med, fordi det skulle være forskellige fra gang til gang. Der var så engang, hvor jeg fik et nej, og så endte jeg med at rende hjem, fordi jeg ikke måtte være med til at arbejde med træ,” siger han og fortsætter:
 
“Det viser jo nok også lidt, at det altid er det, som jeg har brændt for. Og der er nok egentlig gået mange år, før jeg vidste, hvad jeg kunne bruge det til, og hvordan jeg skulle lave det til en forretning, så da jeg stiftede Kabeltromlen, var det lidt som at finde hjem.”

Kun genbrug

Hos Kabeltromlen kan man finde alt fra gamle industrikasser til traller og kabeltromler, men der er en ting, der går igen, alt er genbrug.
 
“Genbrug er vigtigt, for at vi ikke løber tør for træ med tiden. Jeg synes, at det er fedt, man genanvender tingene, og ikke bare smider ud. Folk der kommer herude, gider heller ikke det nye og pæne træ. Hvis jeg har noget nyt, kan jeg ligeså godt parkere det i hjørnet,” siger han.
 
Palle afslutter med at fortælle, at han er glad for, at forretningen går så godt, men at han da også har sine drømme.
 
“Som jeg har det nu, så synes jeg, det er helt fantastisk. Men man kan jo altid drømme om, at det bliver større, vildere og bedre. Og flere kunder kan man jo også altid ønske sig,” lyder det fra Palle.

Publiceret 30 March 2017 12:00