Over 40 nye Natteravne er klar til at trække i den karakteristiske gule jakke og gøre en indsats for at sikre et trygt ungdomsmiljø i Ry. Med hjælp fra Natteravnene i Danmarks hovedorganisation håber de at være på vingerne om kort tid.

Over 40 nye Natteravne er klar til at trække i den karakteristiske gule jakke og gøre en indsats for at sikre et trygt ungdomsmiljø i Ry. Med hjælp fra Natteravnene i Danmarks hovedorganisation håber de at være på vingerne om kort tid.

Natteravnene er klar til at flyve igen i Ry

Mange nye frivillige står klar i kulissen til at videreføre Natteravnene i Ry og sikre et trygt ungemiljø i byen

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Det gik over al forventning, da den nye netværksgruppe 'Synlige voksne i Ry' torsdag 8. marts deltog i de lokale Natteravnes generalforsamling.
På grund af manglende tilslutning var de lokale Natteravne på nippet til at blive nedlagt, men nu er over 40 nye frivillige klar til at iføre sig de karakteristiske gule jakker og sørge for at trygt ungemiljø i Ry.
“Der mødte omkring 60 personer op til generalforsamlingen og af dem har de 42 meldt sig til at blive natteravne. Samtidig har flere i netværket, som ikke havde mulighed for at komme torsdag aften, også givet tilsagn om, at de vil stille op, så der er rigtig stor opbakning til at videreføre Natteravnene i Ry,” fortæller Katja Hillers, der sammen med Jette Kold Thomsen, Henrik Poulsen og Betina Lyng Bjerre står bag den nye netværksgruppe. Alle fire er forældre til elever på 9. årgang på Mølleskolen i Ry.

Netværk af synlige voksne

De nye Natteravne nedsætter nu en styregruppe, og når de nye natteravne har gennemgået et kursus og vagtplanerne er på plads, er de klar til at flyve ud i nattelivet i Ry.
“I det første år får vi hjælpe fra de afgåede Natteravne og fra Natteravnenes landssekretariat, og til næste år er vi så klar til at nedsætte en ny bestyrelse," forklarer Katja Hillers.

Skabe trygge rammer

“At få Natteravnene videreført er det første, vi vil tage fat i, men ideen med 'Synlige voksne i Ry' dækker bredere end det,” fortæller hun.
“Vores udgangspunkt er at få kigget nærmere på, hvad vi kan gøre som forældre for at være mere synlige. Vi skal engagerer os noget mere i de unges liv. Derfor har vi spurgt på Facebook-gruppen, hvad folk kan byde ind med, og nu er vi ved at danne os et godt overblik over det, så vi kan komme med mere konkrete forslag,” uddyber hun.
Noget af det, der er i støbeskeen, er et forslag om at holde kvartalsvise ungdomsfester, så de unge har nogle trygge rammer at mødes og feste i.
“Vi vil prøve at skabe rammerne for de unge mennesker, så de har et sted at være og holde fest. Tidligere havde vi Fest-i-Ry, og vi skal måske prøve, om vi kan skubbe det i gang igen,” foreslår Katja Hillers.

Publiceret 13 March 2017 12:00