“Vi må altså konstatere, at Solbjerg er for lille til andet end dagligvarebutikker,” lyder det fra Erik Schulz, ejeren af grunden hvor Solbjerg Byport ligger.

“Vi må altså konstatere, at Solbjerg er for lille til andet end dagligvarebutikker,” lyder det fra Erik Schulz, ejeren af grunden hvor Solbjerg Byport ligger.

Ønske:

Boliger og stor butik på Schulz-grund

Der var slet ikke nok interesse fra butikker i at rykke ind i Solbjerg Byport. Derfor ændres planerne nu

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Planerne var store for den gamle Th. Schulz-grund i Solbjerg. Under navnet Solbjerg Byport skulle der være masser af butikker på stedet. Nu har ejeren af grunden, Erik Schulz, dog været nødsaget til at ændre i projektet.
“Jeg har indsendt en anmodning til Aarhus Kommune om at få lavet en kommuneplansændring, så vi kan udvikle området i en anden retning,” fortæller han.
Den anden retning består af et område med både boliger og butikker - blandt andet én butik på mere end 1.200 kvadratmeter. Desuden skal boligerne være i mere end to etager, så der er udsigt over søen.
“Nu har vi i mange år prøvet at få lejere til stedet uden held. Vi har prøvet alt. Vi har kontaktet de landsdækkende kæder, for at høre om nogle af dem ville rykke ind, og vi har forhørt os hos forretninger i de omkringliggende områder for at høre, om de ville åbne i Solbjerg. Men vi må altså konstatere, at Solbjerg er for lille til andet end dagligvarebutikker. Jeg havde ellers håbet på blandt andet et bageri med en café, en Matas og en cykelhandler,” lyder det fra Erik Schulz, som oplyser, at kommunen umiddelbart har været positivt indstillet og imødekommende på hans henvendelse.
En ændring af kommuneplanen tager dog tid, og selv hvis alt glider fuldkommen glat, går der efter alt at dømme to år, før spaden overhovedet kommer i jorden på stedet.

Borgere bliver hørt først

De nye planer for Th. Schulz-grunden er med på dagsordenen på Solbjerg Fællesråds åbne møde for alle 21. februar klokken 19 i festsalen på Solbjergskolen.
Involvering af borgerne er nemlig vigtig for Erik Schulz.
“Allerede før vi snakkede med kommunen om en ændring af kommuneplanen, havde jeg et møde med formanden for idrætsforeningen og fællesrådsformanden. Jeg ønsker jo at lave noget, som er interessant for byen,” siger grundejeren og fortsætter:
“Jo flere synspunkter og jo flere ting, der er afstemt, jo mindre indvendinger vil der desuden komme længere henne ad vejen. Kommunen ser også gerne, at man selv skaffer noget opbakning til sit projekt, og det er da en fin, proaktiv måde at se tingene.”

Formand er glad for dialog

Velvilligheden fra Erik Schulz side i forhold til at informere byens borgere om planerne for grunden, vækker begejstring hos Brian Jonasssen, der er fællesrådsformand i Solbjerg.
“Jeg har den største respekt for, at man er opsøgende i dialogen, og for at man ikke bare lader bygningerne stå hen, men faktisk vil omdanne stedet på en pæn måde, så det bliver et attraktivt område,” siger fællesrådsformanden, som dog ikke vil forholde sig til de konkrete planer om boliger i flere etager og én stor butik - han siger dog:
“Vi er selvfølgelig interesserede i, at det nye hænger bedst muligt sammen med resten af byen.”

Publiceret 01 March 2017 08:00