Stjernekrig i Veng:

Kaotisk pod race med kamp til stregen

"Gurli Gris" tabte med spidsen af et hestehår til "Arrrgh" da Veng Skole rundede temauge om Star Wars af med et fabelagtigt pod race i Borgernes Hus

Af
Af Grethe Bo Madsen

Er der læring i Star Wars?
"Ja da, masser," kommer det uden tøven fra Darth Maul aka skoleleder Henry Thomsen, da vi begge spændte står klar på sidelinjen, sekunder inden de første jedi-krigere indtager Borgernes Hus i Veng for at kæmpe mod den onde galakses farlige soldater. 
Se billederne fra Stjernekrig i Veng her
Kampen bliver fulgt op af et spektakulært pod race, hvor alle tricks gælder. Alligevel måtte holdet Gurli Gris efter et vildt race med flere dramatiske episoder - blandt andet et grimt styrt i første runde - se sig slået på stregen af det suverænt flyvende hold Arrrgh.
Samtlige 170 elever på Veng Skole benyttede uge op til vinterferien til at fordybe sig i Star Wars universet. 
"De har arbejdet på forskellige værksteder på tværs af årgange, hvor de har lavet jedi-træning, pod-racere, stjernekrigsmad, billedkunst, design og animationsfilm og flere andre ting," forklarer Darth Maul.
"De får rigtig meget ud af sådan en uge, hvor de arbejder på tværs af årgange. Der sker rigtig meget og der bliver bygget mange nye venskaber, og det er mindst lige så vigtigt, som den læring der er i at skulle samarbejde om at skabe noget," uddyber han.
Ovre på skolen står et par udgaver af Prinsesse Lea klar til at vise den flotte Star Wars kunstudstilling frem. Her har eleverne lavet små figurer kendt fra film-universet og på en væg hænger Star Wars portrætter skabt ved hjælp af søm og snor. Andre har skabt en 1:1 udgave af R2D2 i papmaché.
I kantinen dufter der skønt af rummad. Her kan de trætte Jedi-krigere stille tørsten i Yoda-vand, og tygge på lyssværd og pizza-planeter, inden de omsider kan slappe af og drage på vinterferie.

null

Publiceret 14 February 2017 12:15