24-årige Abdirahman Abdullahi Sharif fra Ry er en af de nydanskere, der startede i praktik på Skanderborg Park. 1. august blev han fastansat. Her ses han sammen med hotellets oldfrue, Ashi Madsen. Pressefoto

24-årige Abdirahman Abdullahi Sharif fra Ry er en af de nydanskere, der startede i praktik på Skanderborg Park. 1. august blev han fastansat. Her ses han sammen med hotellets oldfrue, Ashi Madsen. Pressefoto

Skanderborg Park:

Fast arbejde giver god integration

På Hotel Skanderborg Park har to somaliske praktikanter fået fast job og lærer nu det danske sprog i ekspresfart

Når flygtninge og migranter kommer til Danmark og søger om opholdstilladelse, så er et af kravene til de nye danskere, at de i den tre år lange integrationsperiode er i jobpraktik i minimum 15 timer om ugen.
“Sådan er det, dels fordi det øger nydanskernes muligheder for at komme i job og forsørge sig selv, og dels fordi en praktikplads ude i en virksomhed giver de nye borgere et større netværk,” forklarer Susanne Winther, der er virksomhedskonsulent hos Kompetencecenter Skanderborg, i en pressemeddelelse til Lokalavisen.
Hun er en af dem, der har til opgave at hjælpe med at skaffe praktikpladser, og hun er generelt meget tilfreds med samarbejdet med erhvervslivet i Skanderborg Kommune.
“Jeg oplever, at langt de fleste er både imødekommende og positive i forhold til integrationsarbejdet, og det går faktisk ret godt med at skaffe praktikpladser,” konstaterer hun.
Hotel Skanderborg Park er en af de virksomheder, der har taget praktikanter ind. Og to af praktikanterne har oven i købet fået fastansættelse i hotellets rengøringsteam. For direktør Charlotte Riberholt er den slags praktikophold noget, hun finder svært at sige nej til.
“Jeg synes, det er helt naturligt, at vi som virksomhed byder ind og tager del i og ansvar for, at de nye borgere bliver ordentligt integreret i vores samfund. Vi kan ikke forlange, at de involverer sig og så samtidig vende dem ryggen og sige, at det er noget de må klare alene. De to somaliske fyre, vi har haft i praktik, har været et par super fyre, og jeg synes, det er fedt, at vi har kunnet tilbyde dem fast, lønnet arbejde,” fortæller hun.
Den ene af de to er 24-årige Abdirahman Abdullahi Sharif fra Ry. Han har nu været på fast kontrakt siden 1. august og er rigtig glad for jobbet.
“Det er godt at have noget at komme afsted til, og så får jeg lært noget om dansk kultur. Jeg lærer også at tale bedre dansk, fordi mine kollegaer og hotellets gæster taler dansk til mig,” forklarer Abdirahman Abdullahi Sharif, der har været i Danmark i to og et halvt år.
Det er hotellets oldfrue, Ashi Madsen, der har den daglige ledelse af de to eks-praktikanter, og hun er meget tilfreds.
“Det har været ret fantastisk at følge de to gutters udvikling. Da de kom, var de meget forsigtige og en lille smule indelukkede, men de er blomstret meget op og tager ansvar. Man må sige, at de har grebet den chance, de har fået, og jeg er rigtig glad for, at jeg har dem med på holdet,” understreger hun.
Ud over de to nu fastansatte nydanskere, har hotellet netop taget imod endnu en praktikant, der er blevet tilknyttet ejendomsafdelingen, som tager sig af hotellets bygninger og park.
“Der er selvfølgelig en grænse for, hvor mange praktikanter vi kan tage ind. Vi har et ansvar for at tage os ordentligt af de dem, der allerede er her. Det er en vurdering, vi laver fra gang til gang. Men jeg kan kun anbefale, at andre giver det en chance. Det har været positivt for os,” konstaterer Charlotte Riberholt.
-bo

Publiceret 12 December 2016 18:00