Mia Walde har gennem et par år drevet konsulent virksomheden CSR2Grow. Nu flytter hun sit kontor ned i Værdig, så hun kan pleje både butik og virksomhed på samme tid.

Mia Walde har gennem et par år drevet konsulent virksomheden CSR2Grow. Nu flytter hun sit kontor ned i Værdig, så hun kan pleje både butik og virksomhed på samme tid.

Mia har en Værdig løsning på butiksdøden

Deleøkonomi og bæredygtighed binder ideerne sammen i den nye fusions butik Værdig i Ry

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Har du en god ide, og kan du se en vej til at føre den ud i livet, så gør det!
Det er filosofien hos Mia Walde, der fredag åbnede butikken Værdig, der meget vel kan være Danmarks første deleøkonomiske og bæredygtige fusions butik.
“Jeg er iværksætter og elsker at være det. Jeg hylder ideen om at teste pilotprojekter af og få værdifuld input fra kunderne og løbende tilpasse, frem for at forberede i årevis uden at få den nødvendige feedback,” fortæller hun.

Fra CSR til deleøkonomi

Mia er til daglig selvstændig konsulent i virksomheden CSR2Grow, som arbejder med at sætte virksomheders sociale ansvar i spil. Og den baggrund har givet hende ideen til konceptet bag den nye butik.
Her kan iværksættere, webbutikker og producenter leje en stand for en kortere eller længere periode til deres varer. Ideen er, at man deles om det ansvar, det er, at drive butikken.
Fælles for alle varerne på hylderne er, at de alle er bæredygtige.
“Lige som alle andre, har jeg det skidt med tomme butikslokaler,” fortæller Mia.
“Derfor har jeg i et stykke tid gået med en ide om at kombinere nogle af de ting, jeg arbejder med til daglig, og måske ad den vej udvikle et koncept, der kan løse problemet med butikslukninger i mindre byer,” fortæller hun.
Og netop på Bytorvet i Ry var et tomt butikslokale, efter at butikken ClaChik lukkede tidligere på året.
“Jeg har ikke kendskab til andre, der driver butik på samme måde, og jeg synes egentlig selv, det er ret nytænkt, men der er nok nogle i København, der gør lidt i samme boldgade.”
For at få kabalen til at gå op i forhold til sin egen konsulentvirksomhed og den nye butik, rykker Mia nu sit kontor ned i den nye butik.

En af dem, der har lejet en stand i Værdig er Maria Wilson, som strikker islandske sweatre og ugler. Foto: Per Bille

En af dem, der har lejet en stand i Værdig er Maria Wilson, som strikker islandske sweatre og ugler. Foto: Per Bille

Butik udvikles i fællesskab

“Jeg er på ingen måde færdig med at udvikle på den forretningsmæssige del af Værdigs butikskoncept. Jeg håber, at fordi vi er flere om at ville lykkes med projektet, så vil ideerne opstå i det fællesskab, der gerne skulle etablere sig omkring Værdig.”
Private kan også leje sig ind med en stand i Værdig til at sælge genbrugsvarer af høj kvalitet.
“På den måde håber jeg at kunne appellere til, at folk køber nogle kvalitetsvarer, fordi de bevarer deres værdi bedre ved gensalg,” forklarer Mia.
Med tiden er det også planen, at Værdig skal kunne tilbyde reparationsservice af tekstiler og måske på sigt også af andre produkter som for eksempel el-apparater og sko.

Publiceret 29 November 2016 12:00