E-sport bliver en af de nye linjefag på UCS10 fra næste skoleår. Det er for unge, der gerne vil dyrke deres passion i et fællesskab med andre.

E-sport bliver en af de nye linjefag på UCS10 fra næste skoleår. Det er for unge, der gerne vil dyrke deres passion i et fællesskab med andre.

Computerspil og dans på skoleskemaet

Skanderborgs center for 10. klasse udvider med nye temafag for unge, der vil dyrke deres passion i et fællesskab

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

“Vi har fået en del efterspørgsler på nogle flere pige-fag samt på den fremadstormende E-sport.”
Sådan forklarer leder på UCS10, Anders Jepsen, baggrunden for, at kommunens 10. klasses-center nu udvider med muligheden for at få dans og E-sport på skoleskemaet fra næste skoleår.
E-sport er en forkortelse af elektronisk sport, og den refererer til at spille computerspil på konkurrenceplan via internet eller lokale netværk.
Linjen Dans udbydes i samarbejde med tre danseinstitutter i Århus, som skal hjælpe med undervisningen. Det bliver performance dans fra ballet til moderne som funk og hip hop.
E-sportslinjen laves som et samarbejde med Vejle Sportscollege. Det bliver ikke bare computerspil, men der vil også blive være både teambuilding, kostvejledning og træning på programmet.
Sidste sommer introducerede UCS10 en elitefodboldlinje, og det har inspireret til at udvide med mere fra samme skuffe.
”Interessen for at dyrke sin passion på et højt niveau kombineret med at rykke sig fagligt, personligt og socialt, har vist sig at være et hit,” siger Anders Jepsen.
Jepsen henviser til, at fodboldlinjen er vokset til dobbelt størrelse på bare et år.
“Vi tror på, at elitefodboldlinjens tilgang kan inspirere os alle til at forene passion og faglighed,” motiverer han.
Anders Jepsen mener, det er vigtigt med en skole, som også inviterer unge, der er dygtige med en computer, med værktøj, til fodbold, dans eller til at lave mad ind som en del af et fællesskab, hvor de både kan dyrke deres passion og samtidig få en faglig ballast i skolefag som overgang til en ungdomsuddannelse.
“Vi står i den heldige situation, at vi har en medarbejderstab, der både kan sikre os den daglige kerneydelse i form af de boglige fag, og samtidig kan vi udbyde et bredt felt af kreative, idrætsmæssige og byggetekniske fag, således at enhver 16-årig har noget at komme efter på UCS10. Derudover har vi efterhånden opbygget et enormt stærkt samarbejde med ungdomsuddannelserne, så 10. klasse også drejer sig meget om brobygning til fremtiden,” siger Anders Jepsen.
Det kommende nye skema er blevet til efter et års udviklingsarbejde blandt medarbejdere og ledelse på UCS10.
Resultatet bliver nye linjer, mere tid til den enkeltes passion og fortsat fokus på, at Cambridge- og højniveaufag i engelsk, matematik, dansk, science med mere sikrer den høje faglighed.
Og der tilbydes fortsat støtte til de elever, der har faglige udfordringer.
Interesserede unge og deres forældre kan høre mere om UCS10's nye koncept på Uddannelsesmessen 9. november klokken 19-21 i Multihallen på Skanderborg Fælled, ligesom UCS10 holder Åbent Hus 30. november klokken 17-19, Højvangen 6, Skanderborg.

Publiceret 20 October 2016 12:00