Lars Brunsø sammen med sønnen Alexander Brunsø, som netop har taget hul på en praktikperiode i virksomheden. Også den yngste søn, Oliver, står klar i kulissen til at drive familievirksomheden videre.

Lars Brunsø sammen med sønnen Alexander Brunsø, som netop har taget hul på en praktikperiode i virksomheden. Også den yngste søn, Oliver, står klar i kulissen til at drive familievirksomheden videre.

Akva:

Ny generation står klar på sidelinjen

Akva Waterbeds i Ry har hen over weekenden fejret 35 års fødselsdag med besøg af 150 forhandlere fra otte forskellige lande

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Med en skare på 150 fødselsdagsgæster fra otte forskellige lande var Akva Waterbeds direktør, Lars Brunsø, fredag en meget omsværmet mand.
Det, der startede for 35 år siden på et kollegieværelse i Aarhus med import af vandsenge, har udviklet sig til en mellemstor produktionsvirksomhed i Ry med godt 30 ansatte.
En virksomhed, der stadig hårdnakket nægter at outsource og i stedet ser en væsentlig værdi i at producere alle dele til sine vandsenge selv.
Alt lige fra vandmadrasser og varmelegemer til topmadrasser, sikkerhedsduge og sengerammer produceres derfor in-house på fabrikken.
“Du kan sige, at mit dogme er, at det skal være vand, og vi skal kunne producere det selv. Så har vi nemlig også mulighed for at udvikle nye produkter og eksperimentere,” konstaterer Lars Brunsø.
Selvom han ikke har planer om et tidligt otium, vil han gerne afsløre detaljer om Akvas fremtid. Den kommer til at ligge i sønnernes hænder.
“De viser begge interesse for at gå ind i virksomheden på et tidspunkt,” fortæller Lars Brunsø.
Ældste søn, 28-årige Alexander Brunsø, er ofte i virksomheden, når studierne tillader det, og har netop taget hul på et praktikforløb hos Akva.
“Jeg læser litteraturhistorie på universitetet. Det er måske ikke det første, man forbinder med en produktionsvirksomhed, men faktisk er der en stor del af kommunikation og formidling i det studie, og det er en god kompetence i forhold til mit arbejde her,” fortæller han.

Care-området i stor vækst

“Det er især vores produkter indenfor behandlerområdet, som jeg skal koncentrere mig om. Det er et marked i meget stor vækst.”
Også den yngste søn, 22-årige Oliver, har planer om efter studietiden at træde i sine forældres fodspor.
“Han er lige kommet hjem fra Berlin og taler flydende tysk. En god ting, eftersom 75 procent af vores salg er til tysktalende lande. Han har lige startet på antropologi på universitet. Menneskers adfærd er bestemt også et interessant område for os i forhold til vores produkter og især udvikling af nye,” mener Lars Brunsø.
Den nære fremtid giver heller ikke anledning til bekymrede rynker i panden. Tværtimod. Ifølge Lars Brunsø er der i øjeblikket et stort potentiale for vandsenge.
“Vi er på vej tilbage på det danske marked for vandsenge. Danskerne er igen ved at få øjnene op for fordelene ved en vandsenge, og vi har indenfor det seneste år fået otte nye forhandlere.”
Men Danmark er stadig et lille marked i forhold til udlandet, hvor især behandler-området byder på store muligheder.
“Produkter indenfor ryg-sundhed og terapi er der lige nu et stort potentiale i internationalt set. Og her er vi med helt fremme. Vi har sammen med en tysk fysioterapeut udviklet en terapi-vandseng, Wave Balance, baseret på en helt ny teknologi,” fortæller Lars Brunsø.

null

Publiceret 08 September 2016 12:00