Bodil Storgaard Jakobsen har hørt stemmer, siden hun var 15 år.

Bodil Storgaard Jakobsen har hørt stemmer, siden hun var 15 år.

Historie 2 Jeg blev truet til at gøre skade på mig selv

Stemmerne havde total magt over Bodil Storgaard Jakobsen

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

“Det begyndte, da jeg var 15,” fortæller Bodil Storgaard Jacobsen, som i dag er 28 år, førtidspensionist, og bor på Stoa Botilbud i Skanderborg.
I starten ville hun ikke fortælle sine forældre om, at hun hørte stemmer, så hun prøvede at holde det skjult.
“Der gik tre år, indtil mine forældre fandt ud af, at jeg ikke havde det godt,” husker Bodil Storgaard Jakobsen, der dengang boede i Herning.

Ind og ud til behandling

Hun blev derefter sendt ind og ud af hospitaler og behandlingssteder i Herning, Risskov, Valby og Hvidovre i nogle år.
I de forløb blev der stillet forskellige diagnoser, og Bodil blev udsat for lidt af hvert fra tvangstilbageholdelse, tvangsmedicinering og bæltefixering.
Siden kom Bodil til Botilbud Stoa i Skanderborg, som er et bosted, og her har hun fundet god hjælp. ligesom hun har haft gavn af at være med i stemmehørergruppen i Skanderborg.
“Jeg har haft indlæggelser i Horsens, efter jeg kom til Skanderborg, men jeg har i de sidste måneder ikke hørt noget til mine stemmer,” siger Bodil.
Hun erkender, at stemmerne har ødelagt meget af hendes liv.
“Stemmerne var meget negative, og de gav mig på et tidspunkt ordre om at gøre skade på mig selv og tage mit eget liv,” siger Bodil Storgaard Jakobsen.
Og stemmerne havde så meget magt over Bodil, at de fik hende til at stikke af fra behandlingen for at hoppe ud foran et tog på Herning-banen.
Hun blev svært kvæstet, men overlevede mirakuløst.
Bodil erkender, at det er svært at forstå for udenforstående. Men stemmerne truer ofte med, at det vil gå ud over ens pårørende, hvis man ikke makker ret.
“Jeg har fået det bedre, efter jeg kom i gruppen og i netværket. Jeg har blandt andet brugt det råd at tale højt med stemmerne og have en dialog, og det har hjulpet. Men det er en proces, som der skal arbejdes med,” siger Bodil.
Bodil har diagnosen Paranoid skizofren med depression.

null

Publiceret 25 May 2016 13:00