Tage Nielsen, formand for kommunes Kultur- og Sundhedsudvalg, tog det første officielle spadestik mellem byfestteltene i Galten fredag klokken 13.

Tage Nielsen, formand for kommunes Kultur- og Sundhedsudvalg, tog det første officielle spadestik mellem byfestteltene i Galten fredag klokken 13.

FØRSTE SPADESTIK:

En af Danmarks bedste skateparker er nu på vej i Galten

Fredag klokken 13.00 tog formanden for Kulturudvalget, Tage Nielsen, første spadestik til Skaterparken i Galten mellem teltene ved Byfesten i Galten. 
Når de sidste teltpløkker fra byfesten er fjernet, starter forberedelserne til Galten Skatepark. Først kommer en landinspektør fra Geopartner og måler den 1100 kvadratmeter store skaterpark op i den nordøstlige ende af Bytoften.
Der efter går det for alvor løs. CP udstyrsudlejning har sponsoreret 150 meter byggehegn, hvorefter EMJ-SSS - begge fra Galten - ruller maskinerne til kloak- og jordarbejde ind i Bytoften.
Entreprenør Jens Peter Jensen skal rømme omkring 900 kubikmeter muld. Hovedparten bliver fjernet, mens 200 kubikmeter køres i en 'roekule' bag amfiscenen, og skal genbruges i forbindelse med skateparkens skråninger.
I starten af juni kommer Wonder Concrete med et sjak omrejsende skatebyggere. 
”Vi glæder os utroligt meget til at komme i gang. Galten får nemlig en af de bedste skatepark af sin størrelse i Danmark. Designet ser rigtigt sjovt ud med masser udfordringer, lige som det skal være," siger partnerne Sonny Dam og Joshua Fabrin. 
Udformningen af landskabet og skateparkens omgivelser er tegnet af byMUNCH by- og landskabsdesign fra Aarhus.
Arkitektfirmaet står også bag det nye torv foran BioHuset og Biblioteket. Selve skateparken er tegnet af en af landets førende skatedesignere, Glifberg – Lykke.
Al den beton der indgår i det støbte anlæg – ikke mindre end 158 kubikmeter - bliver leveret af den lokale betonproducent NB Beton. Direktør Niels Braüner har givet et rigtig godt tilbud på såkaldt skatesprøjt, så de økonomiske ender kan nå sammen.
- bo

Tage Nielsens tale:

Vi kan godt kalde det en milepæl, når vi i dag tager det første spadestik.
Der er gået lang tid, siden Claus Hvass en Sct. Hans Aften her på Bytoften sagde til mig, at der skulle være en skatepark her på Bytoften. Det ville skabe noget mere liv og trække folk, familier, børn og unge her op. Samtidig vil det give børn og unge nogle rigtig gode muligheder for at udøve deres interesse på skateboard, BMX cykel, løbehjul og rulleskøjter.
Det er derfor også en stor glæde, at jeg i dag kan tage første spadestik til Galten Skatepark. Det viser, at det er muligt at få ting til at ske, hvis man har en god idé og det fornødne engagement og initiativ.
Det er jo et partnerskab med kommunen, der har givet det økonomiske fundament under projektet, suppleret med egenfinansiering bl.a. i form af folkeaktier, donationer fra virksomheder, eget arbejde m.v.
Det har taget lang tid synes mange, især de børn og unge der så inderligt glæder sig til at rulle på anlægget.
Men det har også været en lang proces, med overvejelser, borgermøder og andet godt. Det har også mødt kritik og bud på andre placeringer.  Men det blev endelig besluttet, at skateparken skal ligge her på den nordøstlige ende af Bytoften og på den måde blive en del af Galten midtby.
Der er mange der har ydet en kæmpe indsats for at få dette herop at stå. Det er farligt at nævne nogen frem for andre, men Claus Hvass er jeg nødt til at nævne i denne forbindelse. Det er et fantastisk engagement og kæmpe energi du har. Det er eksempel til efterfølgelse for mange andre!
Nu når vi står her på Bytoften i dag midt under Byfesten og skal tage første spadestik til Skateparken, som skal opføres af landets bedste på området, nemlig Wonder Concrete. Det er også dem, der har stået for at bygge Street Dome i Haderslev og skateparken i Fælledparken.
Det bliver en skatepark, der kan bruges af alle og på alle sværhedsniveuer. Designet er der også eksperter, der står bag, nemlig Glifberg-Lykke i samarbejde landskabsarkitektfirmaet byMUNCH.
Når teltene her er pillet ned starter maskinerne med at flytte 900 m3 muld, der bliver erstattet af 1100 m2 beton.
Jeg glæder mig til indvielsen af skateparken, der står færdig i slutning af august måned.

Galten Skatepark

1100 kvadratmeter beton

Hovedentreprenør er Wonder Concrete ApS

Hovedrådgiver er byMUNCH by- og landskabsdesign ApS

Design af skateanlægget står Glifberg – Lykke for

Anlægssum er cirka 2,5 millioner kroner

Publiceret 07 May 2016 08:00