Selfie med Mette. Efter en uge på Christiansborg har Emma snust til magtens korridorer og var blandt andet været med til fremlæggelsen af vækstpakken.

Selfie med Mette. Efter en uge på Christiansborg har Emma snust til magtens korridorer og var blandt andet været med til fremlæggelsen af vækstpakken.

Emma på Borgen

Emma Marie Sørensen fra 9. klasse på Gudenåskolen har været en uge i praktik på Christiansborg, hvor hun fik lov at være føl hos MF'eren Mette Hjermind Dencker.
“Allerede første dag mødte jeg nogle forskellige politikere, og det var meget sjovt at se dem i virkeligheden. Jeg har også været med i folketingssalen til statsministerens spørgetime, hasteforespørgel og afstemninger. Det var rigtig mærkeligt at være i salen. Den virkede meget større end på TV,” fortæller Emma i en mail til Lokalavisen.
“Jeg fik også oplevet den måske lidt mere kedelige del af arbejdet: At ordne mails, men det skal jo også gøres,” fortæller hun.
Ingen har været rigtigt på Borgen uden at opleve Snapstinget, heller ikke Emma.
“Her mødte jeg Kristian Thulesen Dahl og fik taget et billede sammen med ham.”
En af ugens helt store oplevelser var, da Emma fik lov at være med ved regeringens fremlæggelse af den nye vækstpakke.
“Vækstpakken tildeler 95 millioner ud af de 133 millioner til den trafikale ligestilling, og da det er noget Mette kæmper for, skulle det selvfølgelig fejres. Så derfor vi bagte vi en første-skridt-mod-trafikal-ligestilling-kage,” fortæller Emma.
“Det her været en fantastisk oplevelse, at være på Christiansborg og se, hvordan det er at være politiker.”

Publiceret 18 February 2016 16:00