Direktør i Pressalit, Dan Boyter, overrakte Keep Living-prisen til David Amager. Foto: Brian Mouridsen

Direktør i Pressalit, Dan Boyter, overrakte Keep Living-prisen til David Amager. Foto: Brian Mouridsen

Keep Living-prisen - Årets Handicap Idrætspris - gik til landstræner i paradedressur

Årets handicapidrætspris - Pressalits Keep Living-pris, der blev uddelt mandag 25. januar - gik i år til landstræner i paradedressur, David Amager, for hans store arbejde med Danmarks bedste paradedressur-ryttere.
Siden 2009, hvor han overtog landsholdet har rytterne høstet et utal af EM-, VM- og PL-medaljer. 
“Det er rigtig fedt. Det betyder meget – især i så stærkt et felt af kandidater. Det er dejligt at få anerkendelse for ens arbejde, og jeg vil selvfølgelig fortsætte med at arbejde målrettet med vores landshold. Internationalt bliver konkurrencen stærkere og stærkere, så vi er nødt til hele tiden at arbejde på at optimere træningen og udvikle os,” siger David Amager i en pressemeddelelse fra Dansk Handicap Idræts-Forbund.
Direktør i Pressalit, Dan Boyter, overrakte prisen og begrundede valget af David Amager således:
“David Amager har sikret en stribe flotte internationale resultater, som både har løftet anerkendelsen omkring paradressurens landshold og tiltrukket nye talenter til ridesporten. Det er et stærkt udgangspunkt for fremtiden. Et dressurhold er et stort team med mange forskellige funktioner tilknyttet, og David formår at skabe respekt om alle roller og om det samarbejde, der skal til for at opnå succes. Han er et forbillede, som trænere fra andre sportsgrene lytter til og henter inspiration hos, og jeg er glad for at kunne overrække ham Pressalits Keep Living-pris 2015.”
Også fra Dansk Handicap Idræt-Forbunds side er der mange roser til både David Amager og de øvrige nominerede trænere:
“Jeg er glad for at vi i årets udgave af handicapidrætsprisen har fået flyttet fokus til trænerne. De har en stor andel i de præstationer, der ydes på konkurrencebanerne. Alle er deltidsansatte og har andet arbejde ved siden af, det skal også lige med,” siger elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund Michael Møllgaard Nielsen.
bo

null

Publiceret 28 January 2016 15:00