DEBAT:

Vi har serveretten – lad os vinde kampen!

Af Søren Kjeldsen Hansen, næstformand i Liberal Alliance i Skanderborg, Næsset 20, 8660 Skanderborg

Jeg glædes i mit stille sind over, at Lasse Mortensens seneste læserbrev har fået mine kollegaer i de andre borgerlige partier frem i forreste række, vel og mærke i kampen for ændringer i serviceloven, så de handicappede kan få en værdig ledsagerordning.
Lasse Mortensen påpeger meget korrekt at vi har serveretten og den skal vi udnytte!
Vi har i Liberal Alliance været så heldige at få Carsten Bach valgt ind i folketinget, og allerede under valgkampen rettede Carsten fokus på nødvendigheden af en ændring af serviceloven - i naturlig forlængelse af, at vi allerede fra den lokale afdeling havde bragt sagen op for vores folketingsgruppe og haft Anders Samuelsen til at spørge daværende statsminister Helle Thorning, om hun ikke fandt det rimeligt, at der blev ændret i denne – desværre med en klar afvisning til følge.
Dette arbejde fortsætter Carsten med i folketinget og vi lokalt. Jeg er bekendt med at Troels Lund Poulsen (V) har også rejst sagen i samråd med den tidligere minister på området, Manu Sareen - desværre også uden held. Det glæder mig derfor nu, at både konservative og Dansk Folkeparti også lægger pres på deres folkevalgte, så de handicappedes stemme kan blive hørt. Jeg kan dermed konkludere at blå blok har viljen i blandt sig!
Med en så stor institution som Sølund i vores kommune, skylder vi de handicappede at vise at kampen for deres rettigheder er mere end en borgmester der står og sælger lodsedler til fordel for deres festival.
Vi skal vise at i Skanderborg tør vi lægge pres på folketinget, uanset om vores partier er i regering, er regeringsgrundlag eller i opposition. Jeg vil derfor opfordre alle mine politiske kollegaer i Skanderborg kommune til at følge trop, og presse deres folkevalgte på borgen til, at der gøres noget ved dette, uanset parti.
Lars Løkke har vist at hans regering laver aftaler med alle partier, så derfor bør vi kunne se ud over vores egen næsetip og kæmpe for de mennesker der virkelig har brug for det!
Kort sagt – vi har serveretten, lad os vinde kampen, uanset hvilke hold der stiller op.

Publiceret 16 November 2015 13:00