Hvalpen Pyro er i lære som brandhund

Siden februar har politiet brugt to specialtrænede politihunde i efterforskningen af mistænkelige brande. De såkaldte brandhunde er de første af sin art i Danmark og kan snuse sig frem til brandbare væsker, eksempelvis i en nedbrændt bygning.
Lige nu er den syv måneder gamle schæferhvalp Pyro i lære som brandhund. Bestås kurser og prøver, bliver den politiets tredje brandhund i 2016.
Brandhundene og deres førere hører til i Fredericia, men hjælper politiets efterforskere i hele landet. Siden februar har de været indsat i efterforskningen af ca. 100 brande.
Selvom en bygning er helt udbrændt, kan hundene nemlig hurtigt og præcist snuse sig frem til, om og hvor en gerningsmand har hældt antændelige væsker ud.
Brandhunden markerer, hvis den opdager en brandbar væske, eksempelvis i gulvbrædderne, hvorefter politiet indsamler en prøve, der kan afslører væskens art.
Tidligere brugte politiet mange timer på at lokalisere brandvæsker på et brandsted og tog langt flere prøver for at være på den sikre side, så de nye firbenede kolleger er en meget stor hjælp i efterforskningen.

null

Publiceret 13 October 2015 14:00