Formand for Kultur- og Sundhedsudvalget, Tage Nielsen (R) indviede den første Kulturaften i Skanderborg sidste år. Nu er han klar til endnu en kulturaften.

Formand for Kultur- og Sundhedsudvalget, Tage Nielsen (R) indviede den første Kulturaften i Skanderborg sidste år. Nu er han klar til endnu en kulturaften.

Tag for dig af kulturen - Fredag bliver et stort tag-selv Bord

Anden udgave af Skanderborgs Kulturaften løber af stablen på fredag. Kulturudbydere på kryds og tværs af kommunen har sammensat et program med mere end 70 smagsprøver på kulturlivet

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Når startskuddet lyder på fredag klokken 13.00 for anden udgave af Skanderborgs Kulturaften, venter der mere end 70 kulturarrangementer forude.
Lokalavisen har spurgt nogle af dem, der selv har en finger med i spillet, hvad der står på deres eget program for aftenen.
Tage Nielsen Formand for Kultur- og Sundhedsudvalget
Sidste års kulturaften var jeg rundt i hele kommunen, lige fra Himmelbjerget, Alken Enge, Ejer Bavnehøj, og til Skanderborg og den fælles afslutning med Maria Carmen Koppel med friends i kulturhuset.
Jeg nåede ikke at være rundt i mit eget lokalområde. Derfor vil jeg koncentrere mig om det i år i den første del af kulturaftenen.
Jeg vil deltage i indvielsen af det nye Galten Torv fredag eftermiddag. Derefter vil jeg Besøge House of Art i den gamle Spar bygning i Galten, hvor 20 kunstnere udstiller.
I Bio Huset klokken 17.45 skal jeg høre Skovby Børnekor og klokken 18.15 Galten Gospel og Swing i Bio Huset. Klokken 19.00 håber jeg at høre og se Klank Efterskoles elever optræde i Bio Husets kultursalon med ord og musik.
Derefter vil jeg køre til Skanderborg og “mærke” stemningen der og slutte af med besøg i kulturhuset og til afslutningen klokken 22.00 med Thomas Buttenschøn med flere.
Som det forstås, får jeg en travl, men forventelig også en hyggelig og udbytterig aften, hvor jeg kan glæde mig over det sprudlende og mangfoldige kulturliv, vi har, blandt andet i kraft af de mange ildsjæle og kreative kræfter, vi har i kommunen.
Jeg håber rigtig mange af kommunens borgere vil benytte lejligheden til at tjekke kommunens kulturliv ud.
Mia Bay, VisitSkanderborg
Vibeke Breuerbach fra kommunen og jeg “deler os” op og kører på tur rundt i kommunen og prøver at komme rundt til så mange arrangementer som muligt.
Vi er jo nysgerrige og spændte på at se det hele. Og så mødes vi og spiser på Ejer Bavnehøj. Kan vi nå det, vil vi også lægge vejen forbi koncerten med Thomas Buttenschøn i Kulturhuset.
Lene Høst-Madsen, direktør, Skanderborg Museum
Jeg vil starte på Galleri Art Expo ved 16-tiden og nyde kunsten og fortællingen i Hørning.
Derefter til Skovby Børnekor klokken 17.00. Videre til Hverdagseventyr i det Kreative Mellemrum og bobler på Lyngdahl i Gl. Rye klokken18. 00.
Så vil jeg være klar til Musik og maleri i Ry kirke klokken 19.00, og så er jeg klar til Glam og Grafik på Galleri Brems klokken 20.00.
Når tusmørket er faldet på en hurtig tur forbi Burning Bavn på Ejer Bavnehøj klokken 21.00, og så videre til afslutningskoncerten i Kulturhuset for at markere afslutningen på en fantastisk aften. Det kunne da være så fedt.
Jeg har bevidst valgt udenom de mange tilbud, Museum Skanderborg selv har på programmet. Med jazzmusik og Kunst i Adelgade. Øl smagning på Øm. Kaffe og Kage på Gl. Rye Mølle og åbent på flere af arkiverne.
Uffe Høj, Næstformand, Kulturhusets bestyrelse
Om eftermiddagen vil jeg have lyst til at tage til Købmanden i Alken og se, hvad de ukuelige og viljestærke Alken-folk har banket op .
Klokken 17.00 vil jeg tage til Stilling Kirke, hvor Louise Juul synger og fortæller om den oversete sangerinde Eva Cassidy, der desværre døde i en alt for tidlig alder.
Og så skal jeg også op på Bavnehøjen, der er blevet “talt op” til et bjerg. Her er der et spændende Burning Bavn-projekt.
Og så slutter jeg selvfølgelig med vores eget arrangement: ØKF's og Kulturhusets koncert med Thomas Buttenschøn og Alice Vestergaards kor.
Koncerten starter klokken 22.00 med Alice Vestergaards kor, hvor hun denne aften har valgt at sammensætte aftenens optrædende med sangere fra sine forskellige kor: Skanderborg pigekor, Vocalí og NordSang.
Efterfølgende er Thomas Buttenschøn på scenen sammen med Alice Vestergaards kor, som medvirker på de tre af Buttenschøns numre.
Til sidst optræder Buttenschøn alene.
Thomas Buttenschøn er nok mest kendt for sine dansksprogede sange om hverdagens og kærlighedens op- og nedture. Sange som ”Fantastiske Mandag”, ”Smukkere end smuk” og ”God Damn”.
Hans nye sange handler om at tage betydningsfulde valg i livet. Eftertænksomheden og refleksionerne om forandring er gennemgående temaer. Det kalder ikke alene på musik og sang, men også på gode skarpe historier fortalt med humor og alvor.

2

2

3

3

Publiceret 16 September 2015 12:00