Kamstrup i Stilling .

Kamstrup i Stilling .

Jobfest trues af ingeniør-mangel

Frem til år 2020 ventes underskud på 5000 ingeniører, og det er skidt for en teknologivirksomhed som Kamstrup

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

Det går forrygende hos Kamstrup A/S i Stilling, der lige nu har gang i lidt af en jobfest.
Det er især højtuddannede teknologimedarbejdere som eksempelvis ingeniører til udvikling, virksomheden efterspørger.
Og netop den kategori af medarbejdere kan gå hen og blive en mangelvare.

Vi ser flaskehalse komme

“Vi ser flaskehalse komme vores vej,” lyder advarslen således fra vicepresident Michael Stubbe, Vice President HR, Kamstrup A/S.
Michael Stubbe henviser til statistikken, som siger, at der frem til 2020 ventes et underskud på 5000 ingeniører i Danmark.
“Det vil også ramme Kamstrup,” konstaterer han.
Michael Stubbe vil ikke sige, at det lige nu er svært at rekruttere specialiserede og højtuddannede medarbejdere.
Men den ansvarlige for virksomhedens HR-funktion lægger omvendt heller ikke skjul på, at der gøres en stor indsats for at tiltrække de nye medarbejdere.
“Jeg vil sige det sådan, at jeg er tilfreds med, det er lykkedes os at ansætte de medarbejdere, vi skal bruge. Vi har målrettet arbejdet med at gøre opmærksom på Kamstrup og vores attraktive beliggenhed,” siger Michael Stubbe.
HR-direktøren fastslår, at det er en del af virksomhedens strategi, at hovedkvarter, udvikling og produktion fortsat skal være placeret i Stilling.
Derfor er det også en betingelse, at der fremadrettet skal kunne rekrutteres udviklingsingeniører til lokalområdet fra hele Danmark og fra udlandet.

Glade for placeringen

Det har hidtil kunnet lade sig gøre.
“Vi er glade for at være i Stilling. Det gælder den gode logistik tæt ved motorvejen, som gør, at vi kan nås fra Århus, Herning og Kolding på under en time. Men vi hører også fra kandidater fra København, som vi har samtaler med, at folk finder det attraktivt at bosætte sig i Skanderborg kommune,” betoner Michael Stubbe.
Det er ambitiøse vækstplaner og stigende global efterspørgsel, der giver gang i butikken hos Kamstrup.
Virksomheden lever af at udvikle, producere og sælge højteknologiske løsninger til måling og styring af energi- og vandforbrug over hele verden.

null

Publiceret 01 September 2015 12:00