Arkivfoto.

Arkivfoto.

DEBAT:

Glem alt om meningsmålingerne

Af
Af Aksel Nielsen

formand for Dansk Folkeparti Skanderborg

Damgårdsvej 96

8660 Skanderborg

Vi må glemme alt om meningsmålinger, når vi står helt alene med blyanten i boksen den 18. juni 2015 – og huske, at det er ikke en ”populærkonkurrence” imellem to statsministerkandida-ter – det er valg om Danmarks ultimative frihed og økonomi, det drejer sig om.
Jeg har meget svært ved at forstå, at stillingen i mellem den socialistiske og den borgerlige lejr er udjævnet til at stå fuldstændig lige i skrivende stund i løbet af blot otte dage inde i valgkam-pen, når der har været et klart borgerligt flertal i samtlige målinger siden sidste valg i 2011, og indtil valget blev udskrevet.
Socialisterne med Helle Thorning-Schmidt i spidsen er nu igen i fuld gang med at love guld og grønne skove på alle hylder lige som sidst. Der har i de forløbne 3½ år været et stort flertal blandt vælgerne for, at den borgerlige lejr har bedst styr på økonomien, og uanset om HTS er mere ”populær” end Lars Løkke Rasmussen, er det dog den økonomiske styring, der betyder noget og ikke en konkurrence om popularitet.
Uanset LLR's meriter er han en superdygtig politikker, der forsøger at forklare sammenhængene i hvad han vil, og ikke som ” visse andre” der hovedsagelig taler i populære overskrifter og talebobler godt hjulpet af ”det journalistiske venstreparti” i debatterne.
Mandag aften den 1. juni så vi den første runde imellem LLR og HTS med Poul Erik Skammelsen som mødeleder. Det var i min optik en yderst pinligt oplevelse, som man bare skulle have slukket for.
HTS fik op til to minutters taletid flere gange uden afbrydelse af mødelederen, imens LLR under sine indlæg og svar på spørgsmål, fik max. 45-50 sek. ad gangen og skammeligt blev afbrudt og chikaneret af HTS, der uhindret af mødelederen talte ind over ham. Mødelederen afholdt sig heller ikke fra selv at komme med modspørgsmål - efter min mening styret af mødelederens egne holdninger - midt under LLR's udredninger.
Kontra LLR's meriter som man elsker at fyre af mod ham ustandselig i valgkampen, skal man måske lige huske på modkandidatens meriter: ”skattesagen”, ”billig moms på tysk leasingbil”, ”privatskole til egne børn” – ”fejloptælling af ugerne i det samme år” og ”der kommer en god løsning i morgen” – så der er nok at bore i. Men det har ”det journalistiske venstreparti” tilsyneladende ”glemt” alt om.

Publiceret 11 June 2015 13:00

Debat:

Landsbyerne skal ikke glemmes

debat Skanderborg Kommune er i en rivende udvikling, hvilket både kan mærkes ved befolkningstallet vokser, og skolerne bliver overfyldte – specielt i centerbyerne.

Desværre betyder det også, politikerne i Skanderborg Byråd skal prioritere og bruge pengene disse steder, og derved ikke kan opretholde det samme serviceni-veau ude i landsbyerne, hvilket jeg synes er urimeligt.

Skanderborg Kommune skulle gerne være en kommune, hvor alle borgerne har adgang til et rimeligt serviceniveau, hvor man blandt andet har adgang til billig og direkte transport efter kl.19.00.

2.470 par 'landsbysko' satte markant aftryk på Fælleden

Vi bor i en naturskøn og aktiv kommune med masser dejlige steder og aktiviteter specielt herom sommeren. Mange unge mennesker bader nede ved Knudhule og skater i Galten Skaterpark. Ærgerligt nok er der bare en ikke en busforbindelse mellem disse to steder, hvilket man let kunne lave, hvis man fik en af skolebusserne, som kører i Ry området til krydse en af dem, som kører i Galten området.

I sommermånederne er transportmulighederne endnu mere håbløse for de, som bor i landsbyerne, specielt hvis man skal fra den nordlige del af kommunen til den sydlige del. Her kan transporttiden godt være mellem 45 og 60 minutter.

Jeg håber, byrådet vil kigge på, om disse muligheder kan realiseres nu, hvor de alligevel kigger på en ny skolestruktur, hvor skolebuskørslen også har en stor betydning.

Mursten, taburet og rød børnekuffert sat ind i kampen for at bevare udskolingen i Herskind

En Robert til Robert: Elevrådsformand på SCU får pris for sit fantastiske engagement

Valgaften på Campus: Klima er det vigtigste