DEBAT:

Syrere til Skanderborg - vær god ved din næste

Af Kai Frostholm, Østergade 11, 8660 Skanderborg

Syrere til Skanderborg. Debatindlægget med denne overskrift fra Aksel Nielsen, som er formand for Dansk Folkeparti i Skanderborg, synes jeg må have en kommentar.
Aksel Nielsen er åbenbart meget lidt gæstfri. Han har ved adskillige lejligheder slået til lyd for, at vi sandelig ikke skal have flere gæster om sommeren til Skanderborg Festivalklubs Smukfest. De er ikke velkomne.
Det samme gælder åbenbart også syrere, som kommer her på flugt fra et rædselsregime, som ikke er i stand til at styre hjemlandet. Dem opfatter han som bekvemmelighedsflygtninge, “som vanskeligt kan eller vil forene deres kultur med vores kultur og dagligdag – manges opdrag er jo også, at “De hader vesten”.
Dernæst kan man inden for tre til tolv måneder forvente, at alle disse enlige mænd søger familiesammenføring, fuld forståeligt men som så øger flygtningeantallet måske fire til fem gange inklusive børn – og hvad så?”
For det første kan Aksel Nielsen vel ikke spå om fremtiden ved at konkludere, at disse enlige mænd vil søge om familiesammenføring. For det andet synes jeg, han bør opføre sig lidt ordentlig - efter danske begreber. Sådanne udtalelser taler til et lavliggende menneskeligt instinkt hos mennesker, som ikke er i stand til at tænke tingene ordentligt igennem, før de tager stilling. Dem bliver der tilsyneladende flere og flere af. De udtaler sig om mennesker, de aldrig har mødt – og som de sandelig ikke ønsker at møde.
Er det mon en forudsætning for at blive valgt som formand for Dansk Folkeparti, at man kan fremsætte sådanne udtalelser?
Hans debatindlæg slutter med denne svaber: “Jeg er ikke i tvivl om, at de lever i et sandt helvede på jord, i Syrien og omegn, men det gør de fattige tilbageblevne flygtninge, der ikke kan tage afsted altså også, og at komme herop til “Hedninge, vantro og en ugudelig livsførelse” alle vegne, uanset hvor de ser hen, må da for mig at se være som at komme fra det ene helvede og til det andet.”
Dette er et eksempel på umenneskelig tankegang – eller den manglende samme. Der er ikke et helvede i Danmark for ret mange. Og disse stakkels mennesker bliver i hvert fald ikke forgyldt.
Til Aksel Nielsens eventuelle venner og bekendte må jeg sige: Hold jer væk fra Aksel Nielsen. Hans gæstfrihed har det ikke godt. Spar ham for besøg og dermed forbundne ubehageligheder. Så kan han mærke, hvordan det er, at ingen vil kendes ved én.
Vær god ved din næste, Aksel Nielsen.

Publiceret 03 November 2014 13:00