Det var borgmester Jørgen Gaarde, der klippede den røde snor som tegn på den officielle genindvielse af Kulturhuset i Skanderborg. Foto: Ole Nissen.

Det var borgmester Jørgen Gaarde, der klippede den røde snor som tegn på den officielle genindvielse af Kulturhuset i Skanderborg. Foto: Ole Nissen.

SE BILLEDERNE:

Propfyldt Kulturhus blev genindviet

Af
Af Erland Rasmussen

Der var masser af mennesker, farver, fest og stemning i Kulturhuset, da det blev genindviet i lørdag 1. november efter ombygningen og udvidelsen.
Dermed er det slut med støj, støv og håndværkere og en lidt vanskelig vej ind til Kulturhuset, som ellers har været situationen i det sidste halve år, ombygningen har stået på. 
Men nu er det hårde arbejde med at klargøre slut, og derfor var alle borgere i Skanderborg Kommune inviteret til en festlig indvielse.
Alle sejl var sat til for at gøre dagen festlig med aktiviteter i løbet af dagen. Der var kunstudstilling, skattejagt for børnene og en auktion over gammelt inventar fra Kulturhuset.
Åbningsfesten fortsætter i hele november med en række arrangementer. På udvalgte dage vil der desuden være rundvisninger ved Kulturhusets formand Ebbe Larsen og trailershows i biografen.
Tilbygningen giver 250 kvadratmeter ekstra til huset. Det lyder ikke af meget, men som Ebbe Larsen tidligere har betonet, så giver de ekstra kvadratmeter et meget bedre flow gennem huset.
Mødelokalerne og Sløngelsalen på første sal bruges flittigt, og trappen er blevet flyttet for at forbedre adgangsforholdene til første sal. På første sal er der desuden indrettet nødvendige personalefaciliteter, et ekstra toilet til Kulturhusets gæster samt et ekstra mødelokale.
Kontoret er blevet flyttet frem mod facaden til Kulturhustorvet, og den udvidede foyer foran mødelokalerne på øverste etage har givet mulighed for at ændre området fra et gangareal til et opholdsareal.
Anledningen til byggeriet var behovet for at tilpasse rammerne til den øgede aktivitet siden åbningen i 1998. Byggeriet har kostet syv millioner kroner.

Publiceret 03 November 2014 12:00