Målet er, at 80 pct. af al skriftlig kommunikation med det offentlige skal sendes via Digital Post ved udgangen af 2015

Målet er, at 80 pct. af al skriftlig kommunikation med det offentlige skal sendes via Digital Post ved udgangen af 2015

Nu får danskerne offentlig digital post

Siden i lørdags har alle, der kan, modtaget Digital Post fra det offentlige

Af
Kim Schou

Lørdag tog Danmark et epokegørende skridt, da vi som det første land i verden gjorde det obligatorisk at modtage bl.a. synsindkaldelsen, pensionsmeddelelsen, indkaldelsen til sygehuset og brevet fra kommunen digitalt.
For den enkelte betyder det farvel til ringbind og manglende overblik over rudekuverterne. For samfundet betyder det besparelser på en milliard kroner hvert år. 3,5 mio. danskere var allerede klar. Det vil sige at de enten selv havde tilmeldt sig Digital Post eller var blevet fritaget inden tidsfristen. Resten af os blev tilmeldt automatisk i lørdags.

Meget nemmere

Digital Post gør det nemmere for den enkelte borger at holde styr på breve og meddelelser fra myndighederne, og samtidig sparer det offentlige en milliard kroner om året ved at droppe papir og frimærker. Digital Post kan ses på borger.dk eller i e-Boks. De borgere, som ikke kan dette, har haft muligheden for at blive fritaget og vil fortsætte med at få breve fra det offentlige i deres almindelige postkasse.
Vejen til den digitale verden for borgere over 15 år er i øvrigt en del af en langsigtet strategi.
”Vi har et klart mål om, at 80 procent af al skriftlig kommunikation med det offentlige skal foregå digitalt fra slutningen af næste år. Og med overgangen til Digital Post er vi godt på vej. Vi ved, at andre lande anser planen som ambitiøs, og mange ville gerne følge efter. Men få lande er så it-parate som Danmark, blandt andet når det gælder befolkningens høje it-kompetencer. Det skyldes ikke mindst, at myndighederne, de mange engagerede frivillige i foreningslivet og borgerne i fællesskab har gjort en stor og aktiv indsats,” siger finansminister Bjarne Corydon.

Publiceret 03 November 2014 08:00