Festivalformand Claus Visbye tror ikke, at det bliver et problem at få solgt billetterne til to en festivaler. Foto: arkiv.

Festivalformand Claus Visbye tror ikke, at det bliver et problem at få solgt billetterne til to en festivaler. Foto: arkiv.

Smukfest:

Formand tror på, at der kan sælges billetter til to ens festivaler

Smukfestledelsen har over for byrådet præsenteret en idé om at lave to gange Smukfest i Skanderborg. Smukformand Claus Visbye tror sagtens, at de kan fylde to festivaler

Af
Af Jonas Wrede Hansen

Til næste år kan der meget vel stå Smukfest på programmet to uger i træk i Skanderborg. Det er i hvert fald en idé, som festivalledelsen onsdag i sidste uge præsenterede for byrådet i Skanderborg.
Og selvom der er tale om to lige store og ens festivaler kort tid efter hinanden med de samme kunstnere, så er festivalformand Claus Visbye ikke i tvivl om, at det er et koncept, der kan sælge billetter.
"Vi er overbevist om, at vi sagtens kan få solgt billetterne. De sidste par år har vi haft udsolgt meget tidligt," fortæller han til Lokalavisen og tilføjer: "Men det er meget spændende. Lige nu er vi kun i idéfasen, så der er mange ukendte faktorer, vi ikke kender til endnu."
Ligesom på den nuværende Smukfest, vil der med det nye koncept også være tale om en festival med fem dage camping og tre dage musik på scenerne i Dyrehaven. Festivalen vil bare fortsætte på ny ugen efter den første festival.
Som noget nyt overvejer festivalen dog også at gøre som Roskilde Festival, hvor man har flyttet festivalen en dag, så søndag bliver uden musik.

Kommer efter fynsk konkurrence

Ifølge Claus Visbye er idéen med to ens festivaler i træk noget, som de hos Smukfest har haft i længere tid. Efter konkurrencen fra Odense, hvor den nye festival Tinderbox truer Smukfests status som Danmarks anden største festival, mener festivalledelsen, at det tid til at tænke anderledes.
"Vi vil gerne fortsætte med at være en attraktiv festival for vores gæster. Derfor er det nok tid til at tænke anderledes, så vi kan blive ved med at tiltrække ligeså store hovednavne," fortæller Claus Visbye.
Den fynske festival Tinderbox har fået et stort kommunalt tilskud fra Odense Kommune på omkring 25 millioner kroner, hvilket giver festivalen mulighed for at være en seriøs konkurrent til Smukfest.
"Vi er nok bagud med et par point til festivalen i Odense med de mange kommunale kroner, som de har fået ned i kassen," fortæller Claus Visbye.
Før Smukfest kan gå i gang med at planlægge to festivaler i træk i Skanderborg, skal de have at vide, om det overhovedet er muligt i forhold til den nuværende lokalplan.
Det håber festivalen, at de kan få svar på ved det kommende byrådsmøde onsdag 29. oktober.
Læs mere om planerne med to festivaler i næste uges avis. 

Publiceret 16 October 2014 10:00