DEBAT:

Landsbyråd bekymret for motorvej syd om Lading Sø

Mogens Grejsen på vegne af Motorvejsgruppen i Landsbyrådet for Herskind-Skivholme

Hvorfor skal den motorvej gå syd om Lading sø? Det vil vi have en forklaring på - og når vi har fået den, tror vi på, at vi får en anden linjeføring af den kommende Viborg-motorvej
Man sporer bestemt ikke den store lyst blandt forligspartierne bag Transportaftalen af 24. juni 2014, til at genåbne forliget. Det er forståeligt ud fra en betragtning om, at forliget består af mange forskellige elementer, hvor der er handlet frem og tilbage. Men efterfølgende har Transportministeriet modtaget rekordmange indsigelser og protester. Hvorfor mon?
En nærliggende og sandsynlig forklaring kunne jo være, at man har truffet en forkert beslutning!
Men i politik begår man åbenbart ikke fejl og da slet ikke i Transportministeriet. Tænk bare på vores flotte IC4 tog! Det er dumt at lave en fejl, men det er endnu dummere ikke at ville indrømme den. Men det dummeste er dog ikke at ville rette den. Vi bliver hele tiden mødt med udsagn som: Det er umuligt at genåbne et politisk forlig - Det er aldrig sket før - o.s.v. Det er vi faktisk ret ligeglade med!
Vi vil f. eks. gerne vide, hvad der præcist var årsagen til at den 3. - og seneste trafikminister, som den eneste, foretrak den sydlige linjeføring omkring Lading Sø?
Heldigvis har vi da stadigvæk nogle lokale politikere, som gider kæmpe imod den skandaløse beslutning, uden at kere sig om, hvad der er ”politisk korrekt”. Så, tak til Tage Nielsen og især John Haarup Laursen, fordi sidstnævnte sørger for at sagen nu kommer på byrådets dagsorden den 8. oktober.
Vi glæder os til at møde frem for at høre, hvad vores politikere i byrådet har at tilføje i den sag. Skanderborg kommunes ord må da også have en vis vægt på borgen?
Vi har virkelig lagt mange timer i seriøst at udrede - og forklare, hvad følgerne af at vælge den sydlige linjeføring ville blive. Og vi har indgivet velunderbyggede indlæg, som svar på de høringer, der har været. Derfor er det meget skuffende at opleve, at det tilsyneladende er kammerateri og lobbyisme, der rykker noget i dansk politik af i dag.

Publiceret 07 October 2014 13:00