Der var gang i 40 forskellige events på kulturaftenen i Skanderborg kommune for et par uger siden. Foto: Tage Nielsen.

Der var gang i 40 forskellige events på kulturaftenen i Skanderborg kommune for et par uger siden. Foto: Tage Nielsen.

Kulturaften er kommet for at blive - ny på vej

40 events blev set af 750 til 1000 besøgende i hele kommunen

Af
Af Erland Rasmussen

Næste kulturaften bliver fredag 18. september 2015.
Det ligger allerede fast nu efter at styregruppen for den første kulturaften i Skanderborg kommune løb af stabelen fredag 19. september i år.
Begejstringen hos kulturaktørerne var nemlig stor, og alle har mod på at arrangere en ny af slagsen til næste år efter stort set samme koncept som i år.
Arrangørerne vurderer, at der har været omkring 750-1000 besøgende gæster i alt til de 40 eventer rundt omkring i kommmunen.
”Der var en rigtig god stemningen hele vejen rundt. Rigtig mange borgere havde lagt en kulturrute på forhånd og fik en god oplevelse af, hvad kulturlivet i Skanderborg Kommune kan tilbyde. Der kom også mange på besøg fra andre kommuner, og det er vi meget stolte af,” siger Lene Høst-Madsen, museumsdirektør for Skanderborg Museum, hvis samtlige 11 afdelinger havde åbnet for dørene.
Arbejdet med at arrangere en kulturaften i september 2015 starter allerede nu.
”Vi går i gang allerede nu, så vi er sikre på, at alle der har lyst til at være med, kan planlægge det i god tid. Derfor melder vi allerede datoen ud nu, og går i gang med en planlægningsproces i november,” siger Lisbeth Kristensen, sognepræst ved Stilling Kirke, som oplevede fuldt hus i kirken til deres musikarrangement.
Første planlægningsmøde bliver 3. november klokken 17 i Kulturhuset i Skanderborg.
Umiddelbart ønsker arrangørerne ikke at ændre så meget ved konceptet.
”Det stærke ved konceptet for kulturaftenen er, at det er kulturaktørerne rundt omkring i kommunen, der definerer oplevelserne denne aften. Det er en mulighed for at præsentere noget af det vi er stolte af til hverdag i en ny kontekst og nyt lys,” siger Lene Høst-Madsen i pressemeddelelsen om styregruppens evaluering af første kulturaften.
Styregruppen for 2014 har bestået af repræsentanter fra Skanderborg Museum, Kulturhuset, VisitSkanderborg, Bibliotekerne, Ejer Bavnehøjs venner, Vestermølle, Biohuset i Galten, Kirkerne og Ry Bio.

Publiceret 01 October 2014 15:00