Brand og Redning Skanderborg inddrager nu Facebook i jagten på nye deltidsbrandmænd i Ry, Hørning og Skanderborg.

Brand og Redning Skanderborg inddrager nu Facebook i jagten på nye deltidsbrandmænd i Ry, Hørning og Skanderborg.

Det brænder på med at finde deltidsbrandmænd

Brandstationerne i Ry, Hørning og Skanderborg mangler deltidsbrandmænd - nu inddrages Facebook i jagten på nye brandmænd

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Det behøver ikke være en dyr fornøjelse for arbejdsgiverne at have en brandmand ansat. Tværtimod, det kan være en rigtig god ide, særligt hvis uheldet er ude.
Det er budskabet i en ny video-kampagne på Facebook, der skal få nye brandmænd til at melde sig under fanerne hos Brand og Redning Skanderborg. Beredskabet mangler nemlig deltidsbrandmænd i både Ry, Hørning og Skanderborg

Utraditionel kampagne

“Vi er gået lidt utraditionelt til værks ved at både at lave en video målrettet den enkelte ansøger og samtidig også lave en, der er rettet mod de virkeomhedsledere, der skal stille medarbejdere til rådighed. For det er jo i sidste ende dem, der skal være villige til at give en medarbejder fri nogle timer midt i arbejdstiden, hvis der er brug for det,” siger beredskabschef Bjarne Vinther, der er tilfreds, hvis bare den nye kampagne kan give tre nye deltidsbrandmænd på hver af brandstationerne.
Når deltidsbrandmændene har vagt, skal de stå til rådighed 24 timer i døgnet og altså også i deres arbejdstid.
Det kræver arbejdsgivere, der er villige til at lade dem smutte, når alarmen lyder. Og det kan være op ad bakke.

Til rådighed i arbejdstiden

“Det kan være en barriere for nogle virksomhedsejere. Vi oplever en del uvidenhed omkring det at stå til rådighed i arbejdstiden. Derfor håber vi med videokampagnen at gøre det klart, at det ikke behøver være en byrde for virksomhederne at have en brandmand ansat. Folk render ikke i tide og utide. Det drejer sig højst om 40 timer om året,” understreger Bjarne Vinther.
En af de arbejdsgivere, der har en deltidsbrandmand ansat, er Ove Maul, fra Maul Biler i Skanderborg. Hans mekaniker Thomas Jørgensen er deltidsbrandmand, og det var Ove Maul ret taknemmelig for i sommer, da en kunde fik hjertestop i butikken.
“Kunden faldt om ved disken med hjertestop, men Thomas trådte hurtig til, og gav den livsnødvendige assistance. Det er bare en af fordelene ved at have en deltidsbrandmand ansat, at de kan give førstehjælp og ved noget om brandsikkerhed,” fortæller Ove Maul.
Brandvæsenet i Skanderborg Kommune er baseret på deltidsansatte brandfolk, hvoraf der i dag er omkring 80 ansatte. Beredskabet er afhængigt af, at virksomhederne er villige til at stille medarbejdere til rådighed.

Vil du være deltidsbrandmand?

Beredskabet i Skanderborg Kommune søger deltidsbrandmænd i Ry, Hørning og Skanderborg

For at blive brandmand skal du være i god form og fysisk aktiv. Du skal også bo eller arbejde tæt på en brandstation

Brandstationerne i Skanderborg Kommune holder åbent hus 1. november klokken 10.00-13.00

Er du interesseret i at blive deltidsbrandmand, kan du kontakte Brand og redning Skanderborg på 8794 2900 eller brand@skanderborg.dk

Se videokampagnen på www.facebook.com/skanderborg.dk

Publiceret 01 October 2014 14:00