Modelfoto.

Modelfoto.

Kattens Værn:

Et problem, der vokser

Kattens Værn forstår ikke, hvorfor boligforeningen ikke har grebet ind noget tidligere

Af
Af Jonas Wrede Hansen

Der skulle gå lang tid, før boligforeningen på Poul la Cours Vej i Skanderborg startede med at gøre noget ved problemet med de herreløse og vilde katte. Kattefangernes løn var en stopklods.
Det undrer Mogens Wilbert, der er direktør for Kattens Værn.
“Det er et problem, der vokser og vokser hvert år, hvis man ikke gør noget ved det. Derfor bliver det også dyrere og dyrere at få det ordnet. Lige nu er det ved at være killingesæson. Når sommeren går på hed, kommer der flere killinger. En hunkat kan godt føde ti killinger, så der kan hurtigt komme mange flere vilde katte, hvis man ikke får gjort noget ved det,” fortæller han til Lokalavisen Skanderborg

Danskere er glade for dyr

Hos Kattens Værn forstår man godt, at beboere som Margit Doktor har haft et problem med, at de vilde og herreløse katte har haft en voksende koloni, som har stået på over flere år.
“Det er vel de færreste i Danmark, der kan klare at se på dyr, der lider. Samfundet har en klar dyreetisk holdning. Det kan man jo også se, når nogen har mishandlet dyr, så rejser der sig hurtigt en stor debat på sociale medier,” fortæller Mogens Wilbert, direktør for Kattens Værn.
Kattens Værn samarbejder med nogle kommuner om at fjerne herreløse og vilde katte. 

null

Publiceret 17 July 2014 12:00