Christine Antorini, undervisningsminister. Foto: Jens Tolstrup.

Christine Antorini, undervisningsminister. Foto: Jens Tolstrup.

Et vaskeægte folkemøde

Ministerbesøg på Ejer Bavnehøj

Af
Af Erland Rasmussen

Det er lagt op til et vaskeægte folkemøde med deltagelse af undervisningsminister Christine Antorini som hovedtaler, når Folkemødekomiteen kalder til det traditionsrige møde på Ejer Bavnehøj sidst i august.
Det er nemlig en tradition, at Folkemødets hovedtaler er en minister med høj faglig og almen viden eller en stærk personlig holdning til væsentlige samfundsopgaver.
I den forbindelse peger arrangørerne på, at netop undervisningsministeren i de sidste år har gjort sig bemærket med sine stærke synspunkter om skolens betydning og ansvar for børn og unges uddannelse og dannelse.
Folkemødekomiteen er sammensat af repræsentanter for Skanderborg kommune, Grænseforeningen og Ejer Bavnehøjs Venner. Formand for komiteen er Anne Margrethe Andersen, Skanderborg.
Komitéen arbejder med at færdiggøre de sidste programpunkter, så programmet vil være helt klar til 1. august. Selve Folkemødet afvikles søndag 24. aug. 2014, kl. 13.30 - 16.00 på Ejer Bavnehøj.


Folkemøder

Folkemøderne i nyere tid har været afholdt hvert år siden 1984, hvor den gamle tradition genoptoges på ide af E. Myhre Jensen og K. Stenbjerg Jensen i anledning af tårnets 60 års jubilæum. Folkemøderne kan således holde 30-års jubilæum i år, og det netop på Ejer Bavnehøjtårnets 90-års fødselsdag 24. august.

Publiceret 01 July 2014 07:00