Skanderborg Rusmiddelcenter er flyttet

Torsdag 26. juni åbnede det nye rusmiddelcenter i Skanderborg

Af
Af Jonas Wrede Hansen

Skanderborg Rusmiddelcenter er nu flyttet ind i nye lokaler i Skanderborg midtby. Det skete torsdag 26. juni om eftermiddagen, da centrets medarbejdere slog dørene op for første gang. Tidligere har centret ligget i industrikvarteret i Skanderborg Øst, men nu forsøger centret med det nye centrale placering på Ole Lund Kirkegaard stræde 2F i Skanderborg, at gøre det lettere at komme dertil.
"Med flytningen af rusmiddelcentret får vi et langt mere attraktivt misbrugstilbud til de borgere, som har behov for hjælp, for tilgængeligheden er blevet markant meget bedre. Og netop det har ligget hele Byrådet meget på sinde," fortæller formand for Socialudvalget Christina Bottke (V) i en pressemeddelelse.
I efteråret kom flytningen af Skanderborg Rusmiddelcenter ellers i modvind, da en række borger tog initiativ til at samle underskrifter mod centrets nye placering i midtbyen. Det endte dog med en følgegruppe, som skal sikre en god dialog mellem centret og dets naboer. Dermed fik flytningen lov til at gå i gennem.
"Vi lægger vægt på at være et åbent hus, hvor man i princippet kan komme lige ind fra gaden uden en henvisning. Derfor er vores nye adresse helt optimal. Det er nemt at komme hertil, og vores brugere kan komme her anonymt, hvis de ønsker det, fordi vi ligger lidt tilbagetrukket," fortæller centrets leder Charlotte Nielsen i en pressemeddelelse.
Skanderborg Rusmiddelcenter er et tilbud til alle, der ønsker en forandring i forhold til deres forbrug af alkohol eller euforiserende stoffer. Behandlingen er gratis og forudsætter ikke henvisning. Der er indgang til centret fra Ole Lund Kirkegaard stræde 2F i Skanderborg midtby.

null

Publiceret 30 June 2014 09:00