Charlotte Jacobsen nyder det kolde gys og bloddryppende historier i sin sommerferie

Charlotte Jacobsen nyder det kolde gys og bloddryppende historier i sin sommerferie

Ahh... Endelig er der tid til en god bog

Er du en af dem, for hvem ferie er synonym med masser af tid i selskab med en god bog? Læs med her og find ud af, hvilke bøger bibliotekarene i Skanderborg Kommune har med i feriekufferten

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Sommerferie er lig med læseferie. Uanset om sommeren byder på strand- eller regnvejr, er det er godt tidspunkt at unde sig selv de bedste læseoplevelser.
Tre af Skanderborgs bibliotekarergiver dig her en række gode bud på, hvad de selv har pakket med i kufferten, når ferien står for døren.

Om mennesket

Karen Thomsen, Ry Bibliotek, foreslår en række bøger, hvor det psykologiske mellem mennesker på godt og måske især på ondt er i fokus, men som alle er så godt skrevet, er så kloge og rummer så meget håb, at det er en fornøjelse at læse dem.

Herbjørg Wassmo: Disse øjeblikke. Den norske forfatters selvbiografiske roman om en opvækst med overgreb, at blive mor som ganske ung, en krævende uddannelse og et ulykkeligt ægteskab
Siri Hustvedt: Den flammende verden. Bogen handler om den fiktive kunstner Harriet Burdens liv og kunstneriske eksperimenter i en mandsdomineret verden. Et fragmenteret puslespil af anmeldelser, interviews og bidrag fra menneskene omkring hende afslører langsomt kunstnerens sande jeg
Hanne Vibeke Holst: Knud den store. Knud Holst vokser op i et indremissionsk hjem i Vendsyssel. Han opdager sin lyst til og sit talent for at skrive, og får både sin Kirsten og et anerkendt forfatterskab. Men det krakelerer og langsomt begynder både kærlighed og litterær anerkendelse at falde fra hinanden

Karen Thomsen er til bøger om mennesker på godt - og måske især ondt

Karen Thomsen er til bøger om mennesker på godt - og måske især ondt

Om mørket

Charlotte Jacobsen, Skanderborg Bibliotek, har en svaghed for krimier og uhyggelige bøger og i det hele taget alt det, der er spændende, medrivende og fængslende.
Elizabeth Kostova: Historikeren. Hvis man er både til spænding og Dracula, vil jeg anbefale denne bog. Det er en fiktiv rejseskildring, en spændings- og detektiv roman, og endelig en gotisk vampyr roman med vel nok verdens mest kendte vampyr, Dracula som en central figur. En fortælling der virkelig får de små nakkehår til at rejse sig. Og så er der en mulighed for at man ikke ser på sin bibliotekar på helt samme måde efter at have læst denne bog.
Johan Theorin: Ølandskvartetten. Serien består af Skumringstimen, Natstorm, Blodlag og Gravgæst. Hver bog tager udgangspunkt i en årstid på Øland. Svenske Johan Theorin har skrevet en række meget stemningsfulde og gode krimier, med meget menneskelige hovedpersoner, der på ingen måde er superhelte, men det er netop én af de ting der gør bøgerne så læseværdige.

Susan Hill: Kvinden i sort. En rigtig uhyggelig spøgelseshistorie, der med garanti vil give mangt en læser søvnløse nætter ved endt læsning. Historien bliver fortalt som en gammel mands tilbageblik, på en tragisk oplevelse fra hans ungdom, som har forfulgt ham resten af livet. En ond lille historie, et fremragende gys.

Om kærligheden

Astrid Thorhauge, Hørning Bibliotek, elsker dramaerne. De velfortalte historier, hvor følelserne og relationerne er omdrejningspunktet.

Jojo Moyes: Det sidste brev fra din elsker. Fin, fængende og letlæst fortælling om fortabt kærlighed. To kvinder fra hver sin tid er hver især fortabt og forgabt i en anden mand og en andens mand. Håbløs romantik til sommervarmen.

Haruki Murakami: Norwegian Wood. En smuk og sørgmodig fortælling om stor kærlighed og stor ensomhed. Murakami beskriver fjerlet de allertungeste følelser i denne ungdoms-, oprørs og kærlighedshistorie fra 1960'ernes Tokyo.

Nicole Krauss: Det store hus. Et antikt skrivebord er omdrejningspunktet for denne labyrintiske roman, hvor vi følger forskellige skæbner rundt omkring i verden. En chilensk digter, en israelsk antikvitetshandler og en falleret forfatter er bare nogle af de intense karakterer vi møder i denne stærke fortælling om kærlighed og tab.

Astrid Thorhauge sluger bøger om de de store følelser og romantiske kærlighedshistorier i sin ferie

Astrid Thorhauge sluger bøger om de de store følelser og romantiske kærlighedshistorier i sin ferie

Publiceret 30 June 2014 12:00