Stella fra Skanderborg sadlede om - det har gjort hende til en attraktiv arbejdskraft.

Stella fra Skanderborg sadlede om - det har gjort hende til en attraktiv arbejdskraft. "Jeg fortryder ikke et øjeblik min maleruddannelse. Det jeg har nu er et godt og praktisk arbejdsgrundlag til at forstå, hvad der ligger bagved. Til at se helheden."

Stella sadler om:

Alt kan lade sig gøre hvis du brænder for det

32-årige Stella Bodal fra Skanderborg var maler i 10 år – nu er hun klar til en ny karriere som kontorassistent

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Mand og tre børn var ingen hindring for 32-årige Stella Bodal, da hun besluttede sig for at sadle om og skifte 10 år med malerpensel og kedeldragt ud med skolebænk og elevplads.
Stella tjekkede ind på den etårige HGV-grunduddannelse på Skanderborg-Odder Center for uddannelse, der er en mulighed for alle, der allerede har en erhvervsuddannelse, men som gerne vil prøve kræfter med noget nyt.
Til august er hun færdiguddannet kontorassistent med speciale i administration, og så står jobmarkedet åbent, håber hun.
”Med både en håndværksuddannelse som maler og nu en kontoruddannelse er jeg sikker på at mange firmaer vil kunne bruge mig,” siger hun.
”Jeg var oprindeligt uddannet bygningsmaler, men var bogstaveligt talt øm i jobbet. Hænder og knæled var belastede, og udsigten til yderligere 30 år i faget var ikke til at holde ud.”
Stella søgte elevplads på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse og afslutter lige straks sin toårige elevplads med ros, respekt og eksamensbevis.
”Jeg tror, jeg vil gå økonomivejen. Jeg har arbejdet en del med og har siden november 2013 haft mine egne ansvarsområder indenfor økonomi. Om det er en privat eller offentlig virksomhed, er ikke så afgørende”
Er det godt at have både en praktisk og en mere teoretisk uddannelse?
”Helt klart. Jeg fortryder ikke et øjeblik min maleruddannelse. Det jeg har nu er et godt og praktisk arbejdsgrundlag til at forstå, hvad der ligger bagved. Til at se helheden.”
Kan man godt tage sådan en uddannelse selvom man har familie og børn?
”Ja da! Jeg har mand og tre børn som alle har udgjort et fantastisk bagland. Det skal også være mit råd til andre der har lyst til at skifte fra en jobtype til noget andet. Alt kan lade sig gøre hvis man virkelig brænder for det.”

Publiceret 26 June 2014 08:30