Skanderborg Hørning Fjernvarme har sat ny produktionsrekord med det flisfyrede anlæg. Arkivfoto.

Skanderborg Hørning Fjernvarme har sat ny produktionsrekord med det flisfyrede anlæg. Arkivfoto.

Varmen bliver billigere

Fjernvarmeværk nedsætter priserne

Af
Af Erland Rasmussen

For et standard enfamiliehus falder varmeregningen med 543 kroner næste år.
Sådan lyder den gode nyhed fra Skanderborg-Hørning Fjernvarme, som foretager en ekstraordinær prisnedsættelse med tilbagevirkende kraft fra 1. juni i år.
De væsentligste årsager til prisnedsættelsen er en ekstraordinær tilbagebetaling på 4,5 mio. kr. på varmekøb i 2013 samt, at den planlagte forsyningssikkerhedsafgift på biomasse bortfalder.
Ved budgetlægningen i april tog budgettet udgangspunkt i en reduktion af energiprisen fra 560 kroner/Mwh til 555 kroner/Mwh. Men efter årsafslutningen har der vist sig en mulighed for en yderligere reduktion til 530 kroner/Mwh.
"Hos Skanderborg-Hørning Fjernvarme glæder vi os over at kunne give kunderne en ekstra prisreduktion ved indgangen til det nye varmeregnskabsår. Vi har i det netop afsluttede varmeår sat ny produktionsrekord med det flisfyrede anlæg på varmeværket. Det betyder, at mængden af billig og miljøvenlig varme aldrig har været større end nu," siger driftschef Peter Jensen i en pressemeddelelse fra selskabet.
Den nye og lavere pris iværksættes pr. 1. juni og alle Skanderborg-Hørning Fjernvarmes kunder vil sammen med opkrævningen af 1. aconto, der forfalder 1. august, modtage et nyt budget med udgangspunkt i den lavere varmepris.

null

Publiceret 26 June 2014 07:30