Irene Justenborg måtte ikke kun gå fra sit hjem, men også sine hunde, da hun mandag startede sin sultestrejke. To hjælpsomme borgere har derfor været så flinke at give hende en tøjhund. Foto: Jonas Wrede Hansen.

Irene Justenborg måtte ikke kun gå fra sit hjem, men også sine hunde, da hun mandag startede sin sultestrejke. To hjælpsomme borgere har derfor været så flinke at give hende en tøjhund. Foto: Jonas Wrede Hansen.

Irene fortsætter sultestrejken

Selvom Irene Justenborg har fået kontanthjælp, så fortsætter hun med at sultestrejke, indtil hun har fået en bolig og en undskyldning

Af
Af Jonas Wrede Hansen

Sultestrejken fortsætter, selvom Irene Justenborg fra Galten har fået bevilget kontanthjælp fra 1. juli samt 2.000 kr. i akuthjælp for juni.
"Jeg kan jo ikke få et sted at bo for 2.000 kroner," fortæller hun, da Lokalavisen torsdag 26. juni besøger hende foran Jobcenter Skanderborg i Hørning.
Her har hun nu siddet i tre dage, siden hun startede sultestrejken mandag 23. juni. Og selvom hun ikke har spist noget i den tid, så har det endnu ikke slået hende ud.Det har da også hjulpet gevaldigt at flere hjælpsomme borgere har besøgt hende og givet hende ting.
"Jeg fik teltet og en luftmadras i går," fortæller hun, imens hun peger ned på det telt, som gjorde, at hun ikke blev våd, da der kom en ordentlig regnbyge onsdag.
Den megen opmærksomhed fra medier har dog ikke kun medført hjælpsomme borgere.

En nødløsning

Tirsdag eftermiddag havde hun et møde med Jobcenterchef i Skanderborg, Jørgen Erlandsen, som endte med, at hun kan fortsætte med at få kontanthjælp. Det møde var dog ikke lige så succesfuldt, som Irene havde håbet på.
”De har jo slet ikke behandlet de ting, som jeg har forlangt af dem. Det var jo bare en hurtig løsning, de kom med der for at gøre et eller andet og lukke munden på mig,” fortæller hun skuffet.
Hun stopper derfor ikke sultestrejken lige forløbelig. På tirsdag skal hun starte i aktivering i Skanderborg, men det gør ikke nogen forskel.
"Jeg fortsætter strejken, mens jeg er i aktivering. Det her bliver jeg ved med, indtil min sag bliver behandlet ordentligt. De skal finde et sted til mig at bo, og så skal de erkende deres fejl,” fortæller hun.
Indtil videre har hun holdt sig i gang ved sit telt foran jobcentret med kaffe, vand og sodavand.
"Min søster kom forbi i går med bouillon til mig, så min krop kan få noget salt," lyder det fra Irene Justenborg, som er opsat på at kæmpe videre.
Lokalavisen har endnu ikke i dag kunnet få en kommentar fra Jobcenterchef Jørgen Erlandsen.

null

Publiceret 26 June 2014 12:15