John Mitchell er primus motor bag mentorprojekt, som netop er bredt ud til hele kommunen.

John Mitchell er primus motor bag mentorprojekt, som netop er bredt ud til hele kommunen.

Mentorprojekt greb om sig med sneboldeffekt

Come Together startede i det små hos Kjærsholm Botilbud, men er siden blevet efterspurgt og netop bredt ud som tværkommunalt projekt

Af
Af Erland Rasmussen

Ideen om at hjælpe unge mennesker med små eller større problemer i gang med en fritidsaktivitet er grebet om sig i Skanderborg Kommune.
Det er projektet Come Together, der er blevet centrum for øget opmærksomhed fra andre afdelinger i kommunen som eksempelvis Jobcenter, Rusmiddelcenter og ungdommens uddannelses-vejledere.
Efterspørgslen er blevet så stor, at byrådets økonomiudvalg netop har sagt ja til en bevilling på godt 700.000 kroner til en fuldtids projektleder.
Dermed får idemand og primus motor bag mentorprojektet, John Mitchell, der er pædagog, kognitiv terapeut og ellers til daglig tilknyttet specialindsatsen hos Kjærsholm Botilbud, tid til at give Come Together fuld skrue og dermed opfylde efterspørgslen.
“Jeg kunne se, at det greb om sig, og at der har vist sig et generelt behov i kommunen for projektet,” siger John Mitchell.
Ideen er at matche unge, der måske har lidt svært ved at komme i gang med en fritidsinteresse, med en privat borger, som på frivillig basis fungerer som mentor for den unge.
Parterne mødes til en aktivitet af fælles interesse. Det kan være en tur i biografen, gåture, fisketure eller måske bare at hænge ud og snakke.
“Det er et tilbud til alle unge, der synes, at det giver mening for dem. Det er ikke tvang, men omvendt skal man ville det for at være med,” forklarer John Mitchell.
Come Together projektet er også interesseret i at høre fra bogere, der har mod på at støtte en ung og dele ud af sine erfaringer som mentor.

null

Publiceret 07 February 2014 12:00