Rene Brink Jakobsen kendte ikke til ordene

Rene Brink Jakobsen kendte ikke til ordene "Det ved jeg ikke" og "Det kan ikke lade sig gøre," skriver hans Allan Brink Jakobsen på vegne af familien i et minderord om sin bror, der blev dræbt under en opgave i Afghanistan i sidste uge. Foto: Hærens Operative Kommando.

Familien om afdød soldat:

René var den ultimative drengerøv

Mindeord for René Brink Jakobsen, som blev dræbt i Afghanistan i sidste uge

Af
Af Allan Brink Jakobsen på vegne af forældre

søskende og øvrig familie

Onsdag d. 2. januar 2013 døde vores dejlige bror, søn, onkel og svoger på en opgave i Afghanistan, hvortil han var udsendt fra jægerkorpset i Ålborg.
Det er tanker og minder om et livsglad og omsorgsfuldt familiemedlem familien deler i disse dage. René var, med sin altid positive og imødekommende tilgang til de mennesker han omgav sig med, vellidt i sin store vennekreds. Han rummede både den ultimative "drengerøv", den gode far og den sjove onkel med skøre og til tider småfarlige ideer. Han var den, der samlede familie og venner til ture og arrangementer, den gode far og ven og så var han en professionelle og seriøse soldat. For familien var René omsorgsfuld og altid hjælpsom. Han var både tro mod egne meninger og behov, og samtidig var han i stand til, at være til stede for os alle. Det gjaldt både ved festlige lejligheder, i fritiden, når der skulle hjælpes med praktiske opgaver og i situationer hvor der var brug for dybde og omsorg. René kendte ikke til ordene det ved jeg ikke" og "det kan ikke lade sig gøre". René har altid været tro mod sig selv og sin overbevisning om, hvad der var det rigtige at gøre, både for sig selv og for andre. Han var målrettet og stålfast, og var, i kraft af jægersoldat, på helt rette hylde. René har i mange år, forud for optagelse i Jægerkorpset, arbejdet hårdt for dette. For René var korpset drømmen og målet. René vidste at det arbejde, han udførte, var nødvendigt og farligt – han var vidende om den risiko, der var forbundet med jobbet, og valgte på trods af dette at udføre et stykke arbejde, som hele familien har støttet ham i og er stolte af.
Hvis ikke René havde gjort som, og haft det arbejde, som han havde, ville han ikke havet været tro mod sig selv og egne værdier. Det har vi alle stor respekt for. Kære René vi vil, i al fremtid og med største respekt og kærlighed, ære dit minde.
Fra forældre og søskende m. familie.

Publiceret 08 January 2013 11:15