De glade vindere af kaffe-konkurrence på handelsgymnasiet på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse. Fra venstre Martin Gaardhøj Christiansen, Frederik Emil Larsen og Chris Kleis Rasmussen.

De glade vindere af kaffe-konkurrence på handelsgymnasiet på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse. Fra venstre Martin Gaardhøj Christiansen, Frederik Emil Larsen og Chris Kleis Rasmussen.

Gymnasieelever vilde med kaffe

Tre drenge fra Skanderborg har vundet kaffe-konkurrence på handelsgymnasiet

Der er vist aldrig blevet talt så meget om kaffe blandt eleverne i 2. g. på landets 29 handelsgymnasier end i de forgangne uger. Det har handlet om "DM i erhvervscase," hvor årets case handler om kaffefirmaet Peter Larsen Kaffe, og de aktuelle udfordringer virksomheden er i.
På Skanderborg-Odder Center for Uddannelse har 120 elever deltaget i konkurrencen. Vinderne blev en gruppe med tre drenge fra Skanderborg, Martin Gaardhøj Christiansen, Frederik Emil Larsen og Chris Kleis Rasmussen, som går videre til den regionale konkurrence i Svendborg efter sommerferien.
"Vi er vildt glade for sejren og vil gøre alt for at sætte Skanderborg på landkortet til den regionale konkurrence og forhåbentlig også til den nationale finale i september," smiler en glad Martin Gaardhøj Christiansen fra vinderholdet.
Vinderne lancerer blandt andet idéen om at sælge kaffemaskiner til caféer, introducere en ny kaffesort, udvikle ny emballage, søsætte et stort reklamefremstød og øge virksomhedens opmærksomhed på detailkæderne. Drengene har også lavet beregninger på at tilføre virksomheden medarbejdere med kompetencer inden for udvikling, salg og aktieanalyse.
"DM i erhvervscase er et vildt spændende og meget lærerigt projekt, hvor vi arbejder teoretisk og praktisk som konsulenter med en virkelig case," fortæller Chris Kleis Rasmussen.
Frederik Emil Larsen: "Det er motiverende at lave noget, der måske kan bruges, i stedet for bare at løse opgaver fra en bog."
DM i erhvervscase er arrangeret af Danske Erhvervsskoler. Det nationale vinderprojekt vil blive belønnet med en pokal, en udtalelse samt et studieophold i relation til vindernes uddannelse.

null

Publiceret 07 May 2012 07:30