Foto: Renosyd

Foto: Renosyd

Tyve hærger genbrugspladser

Genbrugspladserne overrendes af tyve, der klipper hul i indhegning og stjæler skrot

Dagen starter ofte med en gedigen omgang oprydning på Galten Genbrugsplads.
Ikke fordi pladsmanden har forladt genbrugspladsen i ruiner dagen forinden, men fordi der meget ofte har været ubudne gæster om natten.
"Vi kan lige nå at få lavet hullerne i hegnet, før der kommer et nyt. I år har vi nok haft indbrud hver anden nat, og det er uanset, om det er varmt eller 10 graders frost. Nogle gange skal vi rydde op i en time eller halvanden efter tyvene," fortæller pladsmanden på Galten Genbrugsplads.
Han ønsker ikke sit navn frem, fordi han langtfra er tryg ved de typer, der hærger hans arbejdsplads.
"Vi har set efterladenskaber efter hunde, så jeg tror, de har hund med. Man er ikke tryg ved at komme her, når det er mørkt, så man kører ikke lige herned, hvis man har glemt noget," siger pladsmanden.
De tre andre genbrugspladser i Skanderborg Kommune er ligeledes plaget af tyverier i en sådan grad, at Renosyd er begyndt at overveje, om pladserne skal videoovervåges, eller man skal anskaffe en anden slags hegn, der ikke lige sådan kan klippes op.
"Det er helt vildt så mange indbrud, vi har for tiden. Alle vores genbrugspladser er plaget," fortæller driftsleder Steen Knudsen fra det fælleskommunale affaldsselskab Renosyd, der står for de fire genbrugspladser i Skanderborg Kommune samt i Them og Odder.

null

Publiceret 01 August 2011 08:15