Ros til elev fra Høver Kro

Ved svendeprøven på Konditorfagskolen i Ringsted den 11. marts opnåede Diana Kristensen ros for sin præsentation

20årige Diana Kristensen er født og opvokset på Holstebroegnen. I 2007 flyttede hun til Galten i 2007, da hun fik læreplads som konditor på Gammel Høver Kro. Uddannelsen på de tre år og syv måneder er ved at være endt for Diana, som netop har bestået sin svendeprøve med en flot udmærkelse.

Svendeprøven

Prøven er inddelt i tre, varekendskabsprøve, en afleveringsopgave og en praktisk prøve, hvor Diana trak emnet pension. Opgaven gik ud på, at fremstille et kagebord bestående af en lagkage, en kransekagetop, kransekagestykker, Sarah Bernhardt kager, en fløderand, wienerbrød, wienerstænger med frugtfyld, frugtsnitter og et abstrakt blikfang som borddekoration.
"Jeg var utrolig glad for opgaven, jeg trak, da jeg er vant til at arbejde med kageborde til dagligt. Dog må jeg indrømme, at kager som den klassiske Sarah Bernhardt, frugtsnitter og wienerbrød ikke er min stærkeste side, da det ikke er den type kager, vi serverer på restauranten. Jeg tog det som en udfordring og brugte de seks dage, jeg havde, til at forberede og planlægge min produktion", fortæller Diana.

Kokkelandsholdet

Diana Kristensen blev i 2007 optaget på Det Danske Junior Kokkelandshold. Siden da har hun deltaget ved de olympiske lege for kokke – Culinary Olympic Games 2008, hvor holdet vandt Guld og Bronze.
Diana var sammen med resten af landsholdet med til at stå for festmiddagen ved det royale bryllup i maj 2008 på Schackenborg slot hos prins Joachim og prinsesse Marie.
Ved sidste års konkurrence ?DM for unge konditorer?, høstede Diana en fremragende sølvmedalje for sin præsentation. Ligeledes har hun deltaget i flere kagekonkurrencer, som også har givet medaljer.
"Det betyder meget for mig, at kunne deltage i konkurrencer både med Kokkelandsholdet og på egen hånd. Det kræver selvfølgelig en masse fritid og hårde arbejdstimer, men i sidste ende giver det en vis tilfredsstillelse, når man har opnået et godt resultat. Den gejst der er omkring både konditor- og kokkefaget giver en mod på, at presse sig selv og konstant udvikle sit kunnen. Da min svendeprøve netop er afsluttet, vil min fritid nu gå med træning til VM for kokke, som afvikles til november", fortæller Diana

Fremtiden

Diana Kristensens læretid på Gammel Høver Kro slutter i maj 2010, og herefter har den nyudlærte konditor fået arbejde i Ebeltoft.
"Jeg glæder mig utrolig meget, og ser frem til et spændende og udfordrende job, hvor jeg har mulighed for stadig at udvikle mig. Mine tre års læretid har budt på et hav af oplevelser, flere end jeg overhovedet kunne have forestillet mig, da jeg startede uddannelsen. Jeg har bestemt ikke kunne få bedre læreplads, hvor muligheden for at fremstille de fineste desserter og flotteste bryllupskager er hverdagskost" slutter hun.

Publiceret 23 March 2010 03:00