Skihop og tømmermændsfilm

Nytårsfest, farver og fyrværkeri er fantastisk, men dagen derpå skal krop og sjæl restitueres på langs i sofaen. Skihop i Garmisch-Partenkirschen og gode film er ingredienserne til den perfekte 1. januar.

Rigtig mange danskere vælger samme type film, når de tænder for fladskærmen 1. nytårsdag. LOVEFiLM.dk har udarbejdet en top-10 over de film, som danskerne helst vil se på den første dag i 2010.
Hitlisten afspejler, at danskerne har en forkærlighed for dramaer med et element af action. Desuden sætter danskerne pris på et godt grin, så komedier og en enkelt animationsfilm sniger sig også ind på top-10.
Inglorious Basterds topper listen, mens Tømmermænd i Vegas er en skarp toer. På top-10 over danskernes foretrukne tømmermændsfilm har de amerikanske film indtaget de fleste af pladserne.
Men to danske film har dog også fundet vej til top-10-listen. Nils Malmros' film Kærestesorger er på fjerdepladsen og på syvendepladsen kommer instruktøren Niels Arden Oplevs To Verdener.
"Det er ikke en overraskelse, at Inglorious Basterds topper listen for årets nytårsfilm. Dramaer, der har en historisk reference og hvor tempo er højt, er ofte populære i Danmark. Desuden er nogle af de gamle actionfilm som Terminator altid en klassiker, når der skal vælges film til 1. januar," oplyser Josh Mortensen, direktør for LOVEFiLM.dk og forsætter:
"Danskerne er generelt vilde med film, men også Tv-serier er i høj kurs. Der bliver set mange afsnit af Friends rundt om i de danske hjem 1. januar. Gensynets glæde er stor ved de gamle actionbrag og de sjove TV serier. Det er en ekstra bonus, at man allerede kender handlingen, og derfor godt kan tage sig en lille lur undervejs uden at misse noget."

Top-10 bedste film til nytårsdag

1. Inglorious Basterds 2. Tømmermænd i Vegas 3. Sidste chance Harvey 4. Kærestesorger 5. Public Enemies 6. Ice Age 3 - Dinosaurerne kommer 7. To Verdener 8. Bronson 9. Til jackpot os skiller 10. Appaloosa

Publiceret 01 January 2010 11:30